John Ford (dramatiker)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

John Ford (15861639) var en engelsk dramatisk forfatter.

Ford kom som ung til London og studerede Jura. 1606 optraadte han som Forf. med Sørgedigtet Fame's Memorial til Minde om den nylig afdøde Charles Blunt, Jarl af Devonshire. Dels ene, dels i Forening med andre Forf., f. Eks. Dekker og Rowley (The Witch of Edmonton) skrev han en Række Dramaer, af hvilke mange hører til Tidens bedste.

De bedst kendte af hans egne Arbejder er: den hist. Tragedie Perkin Warbeck samt de romantiske Tragedier Tis a pity she is a Whore og The broken Heart. Disse Arbejder viser F. som en tung og tungsindig Skildrer af menneskelig Sorg og Ulykke; hans Syn er mørkt, og han mangler ganske Humor. En modern udgave af hans værker er den ved Havelock Ellis i Mermaid Series (London 1888).


Denne artikel stammer hovedsagelig fra Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet erstattet af anden tekst – eller redigeret således at den er på nutidssprog og tillige wikificeret – fjern da venligst skabelonen og erstat den med et
dybt link til Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930) som kilde, og indsæt [[Kategori:Salmonsens]] i stedet for Salmonsens-skabelonen.