Jonas Holøs

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Jonas Holøs

Jonas Holos.jpg

Personlig information
Født 27. august 1987 Rediger på Wikidata
Sarpsborg Rediger på Wikidata
Højde 180 cm Rediger på Wikidata
Vægt 93 kg Rediger på Wikidata
Søskende Silje Holøs Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Ishockeyspiller Rediger på Wikidata
Deltog i Vinter-OL 2010,
Vinter-OL 2014 Rediger på Wikidata
Nomineringer og priser
Udmærkelser Gullpucken (2014) Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Jonas Holøs (født 27. august 1987 i Sarpsborg, Norge) er en norsk ishockeyspiller, der spiller for Linköping HC i SHL. Holøs fik sin seniordebut i moderklubben Sparta Warriors i sæsonen 2003/04. Efter yderligere fire sæsoner i klubben forlod han Norge for at spille for Färjestad BK i SHL. I løbet af sin første sæson med Färjestad vandt han svensk mesterskabsguld, og efter endnu en sæson i SHL forlod han Sverige for at spille i Nordamerika. Holøs var tidligere, i løbet af sommeren 2008, blevet udnævnt til den 170. spiller i alt af Colorado Avalanche. Han debuterede i NHL i sæsonen 2010/11 og spillede også for klubbens bedstefarhold i AHL, Lake Erie Monsters.

Holøs vendte tilbage til Sverige efter en sæson i Nordamerika. Han tilbragte to sæsoner med Växjö Lakers HC, før han repræsenterede den russiske klub Lokomotiv Yaroslavl i KHL i to sæsoner. I 2014 fik Holøs Gullpucken, der tildeles sæsonens bedste norske ishockeyspiller.[1] I Sæsonen 2015/16 vendte han tilbage i to sæsoner til Färjestad BK, inden han forlod Sverige igen - denne gang for at spille for den schweiziske klub Fribourg-Gottéron i NLA. Siden 2019 har han spillet for Linköping HC i SHL.

Holøs har repræsenteret det norske landshold ved 14 verdensmesterskabsturneringer, og har i løbet af de sidste tre mesterskaber været Norges holdkaptajn. Derudover har han deltaget i to OL med Norge. Som junior spillede han tre Junior-VM i ishockey og to U18 World Cup.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Han prisas som Norges bästa hockeyspelare (svensk), hockeysverige.se, 17. juni 2020, hentet 25. november 2020. 

Eksterne links[redigér | redigér wikikode]