Jonathan Ive

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Jonathan Ive
Ive Lasseter.jpg
John Lasseter (venstre) og Jonathan Ive (højre)
Født 27. februar 1967 (50 år)
Fødested London, England
Pseudonym(er) Jony Ive
Nationalitet Engelsk
Bosat San Francisco
Uddannelse Uddannet industriel designer på Northumbria University
Profession Industriel designer
Titel Vicepræsident for Apple Inc.
Berømt for Cutting edge Design
Børn 2

Jonathan "Jony" Ive (født 27. februar 1967 i London), er en engelsk verdenskendt industriel designer. Han arbejder hos Apple Inc., og bor til dagligt i San Francisco, USA. Han blev verdensberømt i 2001, da Apple Inc. lancerede deres første mp3-afspiller iPod.

Tidlige liv[redigér | redigér wikikode]

Jonathan Ive blev født i Chingford, London. Han blev opfostret af sin far som var lærer på Chingford Foundation School, han gik på Walton High School Stafford, Staffordshine, og derefter studerede industrielt design på Northumbria University (Newcastle Polytechnic førhen).

Karriere[redigér | redigér wikikode]

Efter en kort tid i London designbureauet Tangerine, flyttede Jonathan Ive til USA i 1992 for at forfølge sin karriere hos Apple Inc.. Han fik sin nuværende job titel på tilbagelevering af Steve Jobs i 1997, og siden da har han stået i spidsen for det Industrielle Designteam, som er ansvarlige for størstedelen af ​​selskabets betydelige hardware-produkter.

Personlige liv[redigér | redigér wikikode]

Jonathan Ive er gift med en historiker ved navn Heather[1] og er far til tvillinger. Familien bor i Twin Peaks området i San Francisco. Ive kører i en Bentley Brooklands. Han er en elev af Northumbria University har studeret Design Industri programmet og blev tildelt en æresdoktor-grad fra universitetet i 2000.

Inspiration[redigér | redigér wikikode]

Det der kendetegner hans design er hans ekstreme simple og minimalistiske udtryk, som er kraftigt inspireret af den tyske designer Dieter Rams, som 1960'erne arbejde for det tyske firma Braun.

Designværker[redigér | redigér wikikode]

Den femte iPod

En liste over hans mest kendte designerværker.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]