Judy (sang)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

"Judy" er en komposition fra 1960 af Teddy Redell. Sangen blev indspillet samme år af Teddy Redell og udgivet på single[1], men uden større succes og med kun beskedent salg.

Elvis Presleys version[redigér | rediger kildetekst]

Elvis Presley indspillede sin version af "Judy" den 12. marts 1961 hos RCA i deres Studio B i Nashville[2]. Sangen blev udsendt på LP'en Something for Everybody[3], der kom på gaden i juni samme år og strøg ind på 1. pladsen på LP-hitlisten i USA. Elvis' udgave var et brag af en indspilning. Ikke mindst det iørefaldende klaverakkompagnement af Floyd Cramer var værd at bemærke.

Foruden Floyd Cramer medvirkede bl.a. Scotty Moore på guitar, D.J. Fontana på trommer og Homer "Boots" Randolph på saxofon, foruden korsang fra The Jordanaires.

Elvis Presleys version blev endvidere udsendt på single i 1967, hvor den fik en 78.-plads på den amerikanske Top 100. Singlens B-side var "There's Always Me" (Don Robertson), indspillet samme dag som "Judy" og ligeledes udsendt på LP'en Something for Everybody.

Links[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Omtale af Redell og førsteudgaven af "Judy"
  2. ^ "Omtale af det musikhistoriske Studio B i Nashville". Arkiveret fra originalen 1. august 2013. Hentet 13. juli 2013.
  3. ^ Indholdsoversigt over LP'en Something For Everybody