RCA

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Disambig bordered fade.svg for pladeselskabet, se RCA Records.
Radio-Corporation-of-America-Logo.svg

RCA (forkortelse for Radio Corporation of America) var en amerikansk elektronik-virksomhed, der især blev en stor producent af TV-billedrør, også til det europæiske marked.

De leverede billedrør og anden elektronik til ARENA (Hede Nielsen A/S). RCA var et konglomerat, der i starten af den kolde krig, havde store kontrakter med det amerikanske forsvar.[kilde mangler] De prodcerede billedrør, radiorør, transistor, IC. RCA og Western Electric var de primære kontraktorer på radarstationen BMEWSThule Air Base.

Udover aktiviteterne indenfor produktion af billedrør og elektronik havde RCA tillige et pladeselskab, der blev drevet undernavnet RCA Records.

RCA blev stiftet i 1919 og blev i 1985 overtaget af Generl Electric. General Electric splittede i 1866 selskabet op i en række forskellige enheder, og RCA eksisterer således ikke i dag. Mærket RCA benyttes dog i dag af en række forskellige virksomheder, herunder den kinesiske elektronikvirksomhed TCL Corporation på det Nordamerikanske marked, ligesom RCA-mærket fortsat anvendes indenfor musikbranchen.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons har medier relateret til:
Question book-4.svg Der er få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel. Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
FirmaStub
Denne artikel om et firma eller en virksomhed i USA er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.