Julie Quottrup Silbermann

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Julie Quottrup Silbermann er direktør for kunstmessen og kulturbegivenheden CHART, som finder sted på Charlottenborg i København hvert år i august. Hun blev udpeget som CHART's direktør 1. oktober 2022[1].


Julie Quottrup Silbermann har i mange år været en del af den danske kunstbranche. Hun har en baggrund som galleridirektør, kunstkonsulent, kunstformidler og kurator. Hun er uddannet Cand.mag. i Moderne kultur og kulturformidling fra Københavns Universitet og har blandt andet arbejdet som Senior Director i galleri Nils Stærk, Director i David Risley Gallery og Director i Martin Asbæk Gallery. Frem til oktober 2022 var hun kunstkonsulent og rådgiver hos Collaborations, hvor hun især har samarbejdet med private aktører og institutioner[2][3][4].


CHART er en kunstmesse for nordiske gallerier på Charlottenborg i København. Udover selve messen organiserer CHART en arkitekturkonkurrence for unge talenter og et offentligt program med talks, performances, film og musik. I 2023 blev samarbejdet med Tivoli forlænget med 3 år, og i 2023 vil der være 16 kunstværker udstillet i forlystetsparken i forbindelse med CHART[5]. CHART blev grundlagt i 2013 af fem danske gallerier[6].

References[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ https://kunsten.nu/journal/julie-quottrup-silbermann-bliver-ny-direktoer-for-kunstmessen-chart/
  2. ^ https://www.linkedin.com/in/julie-quottrup-silbermann-23aab892/?originalSubdomain=dk
  3. ^ https://kulturmonitor.dk/karriereskift/art8958650/Chart-pr%C3%A6senterer-ny-direkt%C3%B8r
  4. ^ https://jyllands-posten.dk/bolig/ECE12685168/kunst-i-alle-kroge/
  5. ^ "Arkiveret kopi". Arkiveret fra originalen 2. august 2023. Hentet 2. august 2023.
  6. ^ https://www.theartbystander.com/podcast/15-julie-q-silbermann