Jupiter Day

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Jupiter Day er et dansk rockband der blev dannet i 1996 i Odense af forsangeren Mark Rosenér og trommeslageren Phillip Sørensen. Efter kort tid tilsluttede guitaristen Michael Radmer Johannisson og Phillips bror, bassisten Thomas Sørensen sig bandet. Året efter fik bandet en keyboardspiller, Jesper Wagner, og opførte kort tid efter deres første koncert på det lokale spillested Rytmeposten som opvarmning for Luksus og Mew til et P4-arrangement.

I 1999 flyttede bandet til København for at opnå en pladekontrakt. Flere pladeselskaber viste interesse for bandet og i 2000 underskrev bandet kontrakt med Sony Music.

I 2001 indspillede bandet deres første og indtil videre eneste udgivelse "jupiter day". Pladen blev optaget i Belgien og blev produceret af Zed der tidligere har arbejdet med The Cure, Kent og The Charlatans.

I slutningen af 2001 udkom den første single "Empty Space" og i februar 2002 udkom det fulde album. Pladen blev nomineret til en Danish Music Award i kategorien "Årets rockudgivelse".

I oktober 2002 meddelte forsangeren Mark Rosenér at han forlod bandet.

Der har siden 2002 været stille omkring bandet Jupiter Day. Mark Rosenér har efterfølgende udgivet flere singler som solokunstner og er blevet forsanger i bandet Phonovectra.