The Cure

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
The Cure
The Cure Live in Singapore 2- 1st August 2007.jpg
The Cure, 2007
Information
Oprindelse Crawley, England England
Genre New wave, post-punk, goth, alternativ rock
Aktive år 1976 – nu
Pladeselskab Fiction Records
Associeret med Easy Cure
Medlemmer Robert Smith
Simon Gallup
Porl Thompson
Jason Cooper
Tidligere medlemmer Boris Williams
Lol Tolhurst
Eksterne henvisninger
The Cure

The Cure er en britisk rockgruppe, der blev dannet i 1976, hvor gruppens første single blev udgivet. The Cure er anført af den letgenkendelige forsanger Robert Smith, der har fungeret som hovedmanden siden dets start. Derudover består The Cure i dag af Simon Gallup, Reeves Gabrels og Jason Cooper.

Historie[redigér | redigér wikikode]

Robert Smith i forgrunden for The Cure på Roskilde Festival 2012 (foto: Bill Ebbesen).

Gruppen var et af de største[forklar yderligere] britiske alternative rockbands i 1980'erne og er det til dels stadig. The Cure kom frem med deres single "Killing an Arab" (dette nummer har intet med racisme at gøre, men er en henvisning til Albert Camus´ "Den fremmede" hvor en mand skyder en araber). Blot et år senere udkom "Three Imaginary Boys", dette album var overvejende punk (post-punk). Nummre som "Fire In Ciaro" og "Three Imaginary Boys" fik mest opmærksomhed. På mange musik forsider kom der billeder af The Cure, med overskrifter som: Here start the 80's. Kun endnu et år skulle gå før deres 2. album "Seventeen Seconds" udgivet, singlen "A Forest" blev en stor succes, især i England. Igen gik der kun endnu et år før "Faith" blev udgivet. Dette handlede om forsanger Roberth Smiths forsøg på at finde troen på livet. Det var dog først i 1982, at The Cure kom på alles læber. Pornography blev udgivet i 1982 og blev en meget stor succes, til trods for næsten udelukkende dårlige anmeldelser. På dette tidspunkt var bandmedlemmerne aldersmæssigt i starten af 20'erne, og de eksperimenterede med stoffer. Dette afspejler sig på albummet ved ekstremt tung lyrik, som omhandler stoffer, sex, død og skyld.

The Cure bliver ofte kaldt et goth band, på grund af Robert Smith's brug af sminke og på grund af de ofte deprimerende og dybe tekster. Robert Smith har dog flere gange udtalt, at de ikke er et goth band. Han ønsker ikke at låse bandet fast i en bestemt musikalsk stil og fortæller udtaler derfor ofte dette.

Diskografi[redigér | redigér wikikode]

Studiealbums[redigér | redigér wikikode]

Opsamlinger[redigér | redigér wikikode]

EP'er[redigér | redigér wikikode]

Kost Tekst mangler, hjælp os med at skrive teksten

Singler[redigér | redigér wikikode]

Litteratur[redigér | redigér wikikode]

  • Christensen, Jeppe Krogsgaard og Jesper Nykjær Knudsen (2005). Lydbilleder - Stemmer, strofer og beats i en ny tids musik. Modtryk. ISBN 87-7394-951-5. 
  • Sneum, Jan (red.) (2004). Politikens store rockleksikon. Politiken. ISBN 978-87-567-6201-4. 
  • Nuzzolo, Massimiliano (2004). Sidste album af The Cure (L'ultimo disco dei Cure). Sironi. ISBN 8-8518-0027-8. 

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Noter
Fodnoter
Bibliografi

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]