Justo Gallego Martinez

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Justo Gallego Martinez
Justo-gallego-martinez.jpg
Personlig information
Født 20. september 1925Rediger på Wikidata
SoriaRediger på Wikidata
Land SpanienRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.
Justo Gallego Martinez' katedral, Mejorado del Campo, Madrid

Justo Gallego Martinez (født 20. september 1925) er en spansk tidligere munk, der siden 1961 har arbejdet på at bygge en særpræget katedral i landsbyen Mejorado del Campo, nær ved Madrid.

Biografi[redigér | redigér wikikode]

Gallego Martinez var som ung landmand og tyrefægter, hvorpå han blev trappistmunk. Han måtte imidlertid forlade klosteret i 1961 på grund af tuberkulose, som blev forværret af opholdet i klosteret. I stedet gik han i gang med at bygge en katedral på et stykke land, han havde arvet efter sine forældre. Han påbegyndte sit projekt i taknemmelighed over at være blevet helbredt for sin sygdom.

Katedralen[redigér | redigér wikikode]

Katedralen er bygget op uden nogen formel plan. Den har udviklet sig efter mulighederne og inspirationer, idet Peterskirken i Rom dog har været en slags model for katedralens kuppel. Katedralen har et ydre areal på 20x50m og er på omkring 8.000 m2.

Den er primært opført af recirkuleringsmaterialer, såvel af affald som af overskudsmaterialer doneret af virksomheder. Justo Gallego Martinez har i det store hele selv stået for opførelsen af katedralen, idet han har fået nogen hjælp af seks nevøer samt en række frivillige i forskelligt omfang. Til nogle af de større opgaver har han fået lokal assistance, betalt af egne midler. Økonomisk har han i lang tid brugt af sin arv, men han har også modtaget kontante donationer.

I lokalområdet er der blandede opfattelser af Gallego Martinez' projekt. Nogle mener, at der er tale om en særpræget turistattraktion, mens andre finder den særprægede bygning grim og en visuel skam for byen.

Billeder af katedralen[redigér | redigér wikikode]