Kamøyfjorden

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Kamøyfjorden
Gappevuotna
Kort over fjorden
Kort over fjorden
Overblik
Land Norge
Kommuner Nordkap kommune
Kommuner (Fylker) Troms og Finnmark
Område Porsangerfjorden
Type Fjord
Maks. længde 14 km
Maks. dybde 153 meter
Oversigtskort

Kamøyfjorden (nordsamisk: Gappevuotna) er en fjord på nordøstsiden af Magerøya i Nordkap kommune i Troms og Finnmark fylke i Norge. Fjorden har indløb mellem Beinviknæringen i nordvest og Hellnes i sydøst og går 14 kilometer mod sydvest til Skipsfjord i enden af fjorden.[1]

Lige syd for Kamøyfjorden ligger Honningsvåg. Store Kamøya er en ø som ligger midt i fjorden næsten helt inde i fjorden. På indersiden af øen ligger fiskelejet Kamøyvær. Her bliver fjorden også delt i to, Duksfjorden går på nordsiden af øen, mens Skipsfjorden går på sydsiden af øen og Skipsfjordnæsset. Kamøyfjorden er 153 meter på det dybeste, lige nordvest for Hellnes.

Europavej E69 går langs den inderste del af sydsiden.

Kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Kamøyfjorden på Norgeskart.no fra Statens kartverk
Oversættelse
Oversættelse
Denne artikel eller en tidligere version er helt eller delvist oversat fra den norsksprogede (bokmål) Wikipedia, der er tilgængelig under Creative Commons Kreditering-Deling på samme vilkår 3.0. Se versionshistorik for oplysninger om oprindelig(e) bidragyder(e).
Norsk geografiSpire
Denne artikel om Norges geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi