Kamin-Kashyrskij rajon

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Kamin-Kashyrskij rajon
ukrainsk: Камінь-Каширський район
tr. Kamin-Kashyrskij rajon
Flag Våbenskjold
Kam kashyrskiy rayon prapor.png Kam kashyrskiy rayon gerb.png
Kamin-Kashyrskyi Raion 2020.svg
Rajonens beliggenhed i Volyn oblast
Overblik
Land Ukraine Ukraine
Formand for rajonsrådet Viktor Sus[1]
Administrativt center Kamin-Kashyrskij by
Grundlagt Udvidet i 2020
Demografi
Indbyggere 132.400[2]
 - Areal 4679,7[3] km²
 - Befolkningstæthed 28 pr. km²
Andet
Tidszone +2 (EET)
Hjemmeside Kamin-Kashyrskij rajonsråd

Kamin-Kashyrskij rajon (ukrainsk: Камінь-Каширський район, tr. Kamin-Kashyrskij rajon) er en af 4 rajoner i Volyn oblast i Ukraine. Kamin-Kashyrskij rajon er beliggende mod nordøst i oblasten. Mod nord grænser rajonen op til Brest voblast i Hviderusland.

Ved Ukraines administrative reform fra juli 2020 blev Kamin-Kashyrskij rajon udvidet med andre nærtliggende rajoner, ligesom byen Kamin-Kashyrskij indgik i rajonen. Det samlede befolkningstal for Kamin-Kashyrskij rajon er dermed 132.400.[2]

Kamin-Kashyrskij rajons administrationsbygning

Den første del af rajonens navn er ordet Kamin med tryk på første stavelse, som på både ukrainsk ("Камінь"), polsk ("Kamień") og russisk ("Камень") betyder "sten", evt. "kampesten". Grundlæggeren af byen Kamin-Kashyrskij anses for at være fyrst Roman Mstislavovitj, der byggede en fæstning på stedet omkring år 1200. Det andet led i byens/rajonens navn forekommer hos de litauiske fyrster Sangushko-Kashyrskij, i hvis besiddelse byen havnede i begyndelsen af 1400-tallet. Vojvod Adam Sangushko-Kashyrskij var den sidste af denne slægt. Han grundlagde et dominikansk kloster i Kamin-Kashyrskij i 1628, hvoraf kapellet og en klosterkirke i en genopbygget version endnu kan ses i byen.


Referencer[redigér | rediger kildetekst]