Kanton Sankt Vith (Belgisk Eifel)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Kanton Sankt Vith kaldes også Belgisk Eifel

Kanton Sankt Vith eller Belgisk Eifel er både en valgkanton og et lokalt retsområde med en fredsdommer tysk: Wahlkanton og Gerichtsbezirk, fransk: Canton électoral og canton judiciaire, hollandsk: Kieskanton og Gerechtelijk kanton i den østlige del af Belgien (i provinsen Liège i Vallonien). Kantonen består af fem kommuner.

Fra 1815 til 1919 var kantonen en del af Rhinprovinsen i Kongeriget Preussen. Efter 1. verdenskrig blev området en del af Belgien.

Beliggenhed[redigér | rediger kildetekst]

Mod syd grænser kantonen op til Storhertugdømmet Luxembourg, mod øst til Forbundsrepublikken Tyskland (Rheinland-Pfalz og Nordrhein-Westfalen), mod nord til Kanton Malmedy, mod vest til komunerne Trois-Ponts og Stavelot samt til den belgiske provins Luxembourg.

Sprog[redigér | rediger kildetekst]

Kantonen er landeligt præget og er forholdsvist tyndt befolket.

Flertallet af indbyggerne i kantonen er tysktalende, mens et mindretal taler fransk. Begge sprog har officiel anerkendelse.

Kommuner[redigér | rediger kildetekst]

I kantonen er der fem kommuner: Bütgenbach, Büllingen, Amel, Sankt Vith og Burg-Reuland.

Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.