Karttikeya

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Denne artikel bør gennemlæses af en person med fagkendskab for at sikre den faglige korrekthed.
Smykke med Kartikeya sidde på sin påfugl.

Karttikeya også stavet Kartikeya var den indiske gud af krig, og var søn af Shiva ( gud af ødelæggelse) og Parvati, og bror til Ganesha. Kartikeya har en påfugl, som sit kæledyr. Hver gang han skulle nogle steder hen, var det påfuglen der førte ham der.

Kartikeya var også leder for gudernes hær, som bliver kaldt for " Senapati " Sena: betyder hær, og Pati: betyder mand. Så det betyder Hærens mand.

Andre kendte navne[redigér | rediger kildetekst]

SenthilVēlaṇKumāran ( betyder: Prins, barn, eller den unge) Swaminatha ( betyder: Den smarte, eller den kloge) SaravaṇaArumugam eller Shanmuga (betyder: En med seks hoveder ) Dandapani (betyder: En gud med en gruppe) Guhan eller Guruguha (betyder: grotte-resident) SubrahmanyaMurugan og Skanda (betyder: det, der er spildt) Han er også kendt som Mahasena. De andre konger tilbedte ham ved at kalde ham for dette navn.

Mantra[redigér | rediger kildetekst]

Mantra eller mantram (Sanskrit) ord. Kartikeyas mantra er "Om Saravana Bhava". Normalt har hver en gud, sin egen mantra. Hvis man beder til Kartikeya, siger man hans mantra. Hvis man beder til Shiva, siger man hans mantra, som er "Om Namah Shivaya"

Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.