Kategoridiskussion:Barokkomponister

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Barok Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Barok, et forsøg på at koordinere oprettelsen af barokrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Kategori Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Kategori på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Hvis man er lidt detaljefikseret, så vil man nok studse over, at der på opslaget Barok er anført årstallene 1550-1750 og ikke 1600-1750. Det har jeg også set andre steder. Hvor har du set 1600, Malou? Arne 27. apr 2006 kl. 21:57 (CEST)

Det skyldes at musikhistoriske og kunsthistoriske perioder ikke altid følges ad rent tidsmæssigt. Barokken inden for billedkunst og arkitektur starter lidt tidligere end inden for musikkens verden. I musikken starter barokken omkring år 1600, hvor komponister som Claudio Monteverdi begynder at komponere i en helt ny stil og er med til at "opfinde" operaen. Afslutningen på barokken er ca. 1750 - årstallet der bl.a. falder sammen med Johann Sebastian Bachs død - nok den største barokkomponist, sammen med Händel. Mht. artiklen om barok, så bør den udvides med et afsnit om hver kunstform, så denne forvirring ikke opstår. Det kan være, at jeg kaster mig over det ved senere lejlighed. --Malou 29. apr 2006 kl. 11:39 (CEST)