Kategoridiskussion:Biblioteks- og informationsvidenskab

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Kategorier der muligvis ikke vises som det var meningen[redigér wikikode]

I går skrev jeg nogle få artikler i kategorien Biblioteks- og infoprmationsvidenskab (Metabibliografi, vidensorganisation m.v.). Da jeg var færdig optræder de i oversigten over artikler i denne kategori.

Men nu er de forsvundet i oversigten! (artiklerne findes stadig)

Hvad er forklaringen?

Kan de blive genetableret?

vh Birger Hjørland (skrev 130.226.186.100 (diskussion • bidrag) 19. maj 2008, 09:36. Husk at signere dine indlæg.)

De er der vist stadig - jeg kan i alt fald godt se dem. --Palnatoke 19. maj 2008, 09:52 (CEST)

samme problem i dag. Jeg har redigeret en del, men nu står der: "Denne side blev senest ændret den 2. august 2007 kl. 00:33. " Hvad er det, der sker?(skrev 130.226.186.100 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Det er to forskellige ting. Det du har redigeret indsættes (forhåbentlig) af softwaren hvor det skal være. Den dato du ser gælder direkte redigering af kategorisiden som du kan se her i historikken -- Mvh PHansen 20. maj 2008, 12:21 (CEST)

tidligere i dag når jeg åbnede siden var der ca 50 artikler i kategorien Biblioteks- og videnskab, men så senere er der meget færre, siden kommer de igen osv. Lige nu manglede de fleste. Men jeg er med på at jeg misforstod datoen for sidens redaktion. Når jeg ikke signerer er det fordi jeg for nogen tid siden havde bøvl med den engelsksprogede wikipedia og så fandt det lettere at bruge min IP-addresse. vh Birger Hjørland (skrev 130.226.186.100 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Hvis du mener der mangler en eller flere af de kategorier du forventer at se, må du nok prøve at skrive ned hvad du mangler, så det er muligt at undersøge nærmere for dem der har forstand på det.
Med hensyn til signering prøv knap nr 10 fra venstre her over redigeringsvinduet. -- Mvh PHansen 20. maj 2008, 17:05 (CEST)


Problemet optræder stadigvæk. Den version over kategorien Biblioteks- og Informationsvidenskab, jeg ser, er en gammel version, hvor utallige titler på artikler mangler, fx. metaanalyse. Men det plejer at være sådan at i løbet af nogen tid dukker den nye version op igen. --130.226.186.100 22. maj 2008, 08:47 (CEST)Birger Hjørland

Prøv at gå ind i katagorien VIDENSKAB. Gå ned til Biblioteks- og informationsvidenskab. Hvis jeg viser undergrupperne (trykker på +) komme en lang række undergrupåper frem, som ikke kommer frem, hvis jeg går ind i selve katagorien Biblioteksvidenskab. Men som sagt veksler det over tid, som om systemet snart henter seneste version, snart en ældre af katagorien Biblioteks- og Informationsvidenskab vh Birger --130.226.186.100 22. maj 2008, 08:54 (CEST)

Det kunne se ud til at næste skridt er at beskrive fænomenet så godt som muligt her: Wikipedia:Fejlrapporter og håbe at nogen ser det og kan give en forklaring. Eller på Landsbybrønden? -- Mvh PHansen 22. maj 2008, 09:05 (CEST)
PS: Du kunne muligvis også få hjælp hos en administrator der ofte arbejder med kategorier, og placere et spørgsmål på hans diskussionsside: Brugerdiskussion:Glenn -- Mvh PHansen 22. maj 2008, 10:29 (CEST)

Præcis fejlrapport[redigér wikikode]

Et problem med én (eller flere?) katagorier i Wikipedia.

Kategori: Biblioteks- og informationsvidenskab


Lige nu: 22-05-2008 11:30:05 er der i kategorioversigten 24 artikler og 3 underkategorier.

I går var der et helt andet antal i denne kategori (hovedsageligt ting, jeg har tilføjet i løbet af de seneste dage). Der var over 50 artikler og 21 underkategorier.

De manglende underkategorier kan ses ved at gå op i hierarkiet til Kategori: Videnskab og klikke på + udfor kategorien Biblioteks- og informationsvidenskab, hvorved underkategorierne udfoldes. De er [+] Bibliografier [+] Biblioteker [+] Boghistorie [+] Bogvæsen og boghåndværk [+] Forfattere [+] Hypertekst [+] Informationsteknologi [+] Katalogisering [+] Klassifikation [+] Kodninger [+] Kommunikation [+] Leksika [+] Litteratur [+] Opslagsværker [+] Ordbøger [+] Publikationer [+] Sprogteknologi [+] Tekster [+] Viden [+] Videnskab [+] World Wide Web

Hvorfor optræder disse underkategorier ikke på oversigten Kategori: Biblioteks- og informationsvidenskab?

De manglende artikler har jeg svært ved at lave en tilsvarende fuldstændig oversigt over. De mangler fx cand.scient. bibl, Dokument, Dokumentation, Genre, Genre (litteratur), Information, Metaanalyse, . . .osv


Disse ting mangler som sagt lige nu, (og de seneste tre timer) men i de senere dage har jeg været ude for at de snart manglede, snart dukkede op.

Det er som om at når jeg går ind i dette kategori (Biblioteks- og informationsvidenskab) fx ved at klikke på en artikel som har denne kategori (fx Metaanalyse) så henter systemet nogle gange en gammel version af filen og nogle gange en ny version. (Jeg har mange gange trykket på knappen ”OPDATER”) uden effekt.

For en ordens skyld har jeg lige nu 22-05-2008 11:47:08 genstartet maskinen, og de nævnte artikler og underkategorier mangler stadigvæk.

Hvad er forklaringen, og kan problemet afhjælpes. (Det er ret afgørende for motivationen med at bidrage).

Venlig hilsen

Birger Hjørland --130.226.186.100 22. maj 2008, 11:51 (CEST)


Efter bl.a. et forgæves forsøg med at skrive i Landsbybrønden vente jeg tilbage kl 12.04 Nu var de forsvundne henvisninger tilbage (Der er ialt 21 underkategorier og 61 artikler) Dette bekræfer at gamle og nye versioner af siden kommer og går!


nu, fra en anden computer kl. 15.30 er der igen kun 3 underkategorier og 24 artikler. Hvad er der dog galt????? Og da jeg vente tilbage mindre end eet minut senere var alle artiklerne og underkategorierne der igen!!!

Grunden til at du ser forskellige versioner af siden er formenenligt at du ikke er logget ind og derfor henter siden fra en såkaldt squib. Da der er flere 100 af disse, og de hver især kan have gemt en forskellig version af kategorisider, kan der være forskel på hvordan siden ser ud på forskellige tidspunkter og fra forskellige computere. Over tid vil forskellen i version dog forsvinde. Der er derfor som sådan ikke noget galt, men bare et spørgsmål om at alle servere ikke er opdateret endnu. Det skulle de dog gerne være nu, da jeg har redigeret kategorisiden.--Peter Andersen 22. maj 2008, 16:02 (CEST)