Kategoridiskussion:Forfattere fra Danmark

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Ønskeliste for Kategori:Forfattere fra Danmark


Jeg synes at der er for mange i denne kategori. For eksempel vil man nomalt ikke betragte Tove Videbæk som forfatter fordi hun skriver politiske artikler i aviser og tidsskrifter. Det gør (stort set) alle politikere - og hun skal i stedet kategoriseres som dansk politiker.

Denne kategori bør vel være forbeholdt skønlitterære forfattere.

Byrial 25. jul 2004 kl. 21:56 (CEST)

Hej Byriel

Hvis du kan skrive en definition af hvilke personer som skal være under danske forfattere er du velkommen.

Kategoriseringen er blot ment som et udgangspunkt.

mvh Glenn 25. jul 2004 kl. 22:48 (CEST)


Hej!

Der er brug for nogen som kan komme med en definition af, hvilke "forfattere", som skal med i kategorien forfattere. Som Byriel giver udtryk for, er der måske for mange med? Har andre en mening de vil dele - og skrive om?

mvh Glenn 26. jul 2004 kl. 17:47 (CEST)


Hmm måske er løsningen at lave underkategorier - danske forfattere, skønlitterære forfatterer, politiske forfattere, kvindelige forfattere, mandlige forfattere, udenlandske ...osv..? Dem som vi ikke lige kan indplacere i en underkategori kunne så bare stå under forfattere. Mvh Malene Thyssen 26. jul 2004 kl. 18:50 (CEST)
Som jeg ser på det, er der to spørgsmål at stille:
  • Er N.N.'s virksomhed som skribent en væsentlig grund til at have vedkommende på Wikipedia?
  • Bliver kategorien fattigere, hvis N.N. ikke er i den?
Jeg kan ikke se, at alle disse politikere har noget som helst at gøre i denne kategori. --Troels Nybo 27. okt 2004 kl. 20:06 (CEST)

Faglitterære forfattere?[rediger kildetekst]

Hos Troels havde vi denne pingpong (som jeg nu har slettet derovre):

Hej Troels!

Jeg ser at du har smidt et par politikere ud af Kategori:Danske forfattere. Er det en principiel ting, eller har du konkret vurderet at de berørte politikere ikke er forfattere - fx at nogle værker blot er biprodukter ved politiker-jobbet? --Palnatoke 28. okt 2004 kl. 15:15 (CEST)

Det er konkrete vurderinger i de enkelte sager; men den slags kan selvfølgelig ofte diskuteres. For mig at se vinder man ikke adgang til kategorien ved at udgive en bog - eller ti. Der skal andet og mere til. Ellers kunne jeg nemt fylde kategorien med sportsfolk, erhvervsfolk og mange andre mennesker, som har skrevet bøger.
For mig at se bør folk kun kunne komme i denne kategori, hvis deres fravær gør kategorien fattigere, og hvis deres skriverier er en væsentlig grund til, at der er skrevet artikler om dem. Jeg kan ikke se, at de folk, som jeg er ved at fjerne, opfylder nogen af disse to betingelser.
Det er i den forbindelse irrelevant, at de er politikere. Men det er da på den anden side tænkeligt, at nogen har anbragt dem i kategorien, netop fordi de er politikere.
Hvis du synes, at min fremfærd er betænkelig, kan du jo evt. oprette en underkategori med et passende navn til disse mennesker. --Troels Nybo 28. okt 2004 kl. 15:59 (CEST)
Bortset fra Buhrkall ser det ud som om skriveriet er en sekundær aktivitet ved politiker-jobbet - men når jeg så ser på Buhrkalls bøger, kommer han nok i kategorien fagbogsforfattere, hvis det er en kategori, vi vil have?
Jeg føler ikke, at jeg selv kan tage stilling til behovet for sådan en underkategori; men jeg har ingen indvendinger, hvis du ønsker at oprette den. Navnet lyder fornuftigt. Du kan evt. spørge i hovedkategoriens debatside, hvad andre synes. Du er også velkommen til at flytte denne debat derhen.--Troels Nybo 28. okt 2004 kl. 16:47 (CEST)


Hvad siger I andre? Har vi brug for en underkategori med fagbogsforfattere? --Palnatoke 28. okt 2004 kl. 19:58 (CEST)

Jeg synes umiddelbart at folk som skriver faglitteratur, er fagfolk som skal kategoriseres efter de fag som de skriver bøger om, og ikke i en underkategori til forfattere. Men det er ikke noget som jeg en stærk mening om. Byrial 28. okt 2004 kl. 23:28 (CEST)

alle udgivne danske forfattere burde være på wikipedia[rediger kildetekst]

Jeg mener diskussionen er forfejlet, al den stund alle udgivne danske forfattere burde være på wikipedia, og at det derfor enten er op til forfatterens forlag, de efterlevende, fans eller brancheorganisationer at oprette manglede biografisider. --Krabat (diskussion) 21. jul 2019, 21:29 (CEST)