Kategoridiskussion:Gader på Frederiksberg

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

"I" Frederiksberg?[rediger kildetekst]

Jeg vil da nok mene, at det hedder " Frederiksberg" og ikke "i Frederiksberg". Jeg skal ikke kloge mig på årsagen hertil.--C960657 13. aug 2006 kl. 20:30 (CEST)

Det hænger sikkert sammen med en vis bakke... --Palnatoke 13. aug 2006 kl. 20:36 (CEST)


Der er vist lagt i ovnen til en gang diskussion.
Søgninger:

og

men

og

og det er kun Frederiksberg Bakke man bor - og man bor da vel i Frederiksberg kommune - kort Frederiksberg?

Ydermere bor de vel ikke alle sammen Frederiksberg Bakke?

Skal det mon hedde Kategori:Gader i Frederiksberg kommune eller Kategori:Gader på Frederiksberg kommune?

Men det bliver interessant at høre andres mening. --Glenn 13. aug 2006 kl. 20:59 (CEST)

Man bor på Frederiksberg, men i Frederiksberg Kommune. Sådan taler man her i hovedstaden (og på Frederiksberg). --|EPO| 13. aug 2006 kl. 20:51 (CEST)

Selvstændig kategori?[rediger kildetekst]

Er det holdbart at lave en kategori for gader på frederiksberg(især taget i betragtning at der efter sigende kun er 3 "gader" i kommunen: Vesterbrogade, Smallegade og Allegade), når bydelen alligevel flyder sammen med København? Svarer det ikke til at skulle lave kategorier tilsvarende for Nørrebro eller Nordvest, hvor en gade som fx Åboulevarden kunne have fire-fem bydelskategorier? Jeg synes i hvert fald at det virker mere demonstrativt end praktisk. --Kaare Dybvad 20. jul 2007, 11:22 (CEST)

Kategorien omfatter også strækninger, der er benænvt med "vej", "allé" eller noget helt fjerde. Dermed er der rigeligt med materiale for kategorien. --|EPO| 20. jul 2007, 11:32 (CEST)
Ja, det kunne jeg læse ud af de 7 enheder i kategorien. Min kritik gik mere på formålet med at hver bydel skulle have sin egen kategori med gader - altså om det giver mening, når det reelt set er en sammenhængende by de er en del af. --Kaare Dybvad 20. jul 2007, 12:00 (CEST)
Det er nok mest et spørgsmål om mængder. Hvis vi har 40 artikler om københavnske gader, kan det forekomme fjollet med underkategorier - hvis vi har 400 artikler, er det nok en nødvendighed. --Palnatoke 20. jul 2007, 12:02 (CEST)
Nu vil en del personer formentlig hårdnakket fremføre, at Frederiksberg er en by i byen og derfor ikke en del af København. Uanset hvad, så er det et faktum, at vi har Frederiksberg Kommune og Københavns Kommune. På den måde skabes en grænse mellem de to byer, som jeg mener bør respekteres i Wikipedias kategoriseringssammenhæng.
For de resterende områder af landets hovedstad, så vil jeg mene, at disse også har rigeligt med navne til at befolke kategorierne. --|EPO| 20. jul 2007, 12:05 (CEST)
Der står intet i Kategori:Gader i København om at den alene skulle omhandle Københavns Kommune - kategoriteksten linker faktisk netop til artiklen om København. --Palnatoke 20. jul 2007, 12:19 (CEST)
Korrekt. Men jeg opfatter i denne forbindelse København og Frederiksberg som to forskellige steder, der har hver sin kategorisering. --|EPO| 20. jul 2007, 12:39 (CEST)
Det er igen problemet med opdeling efter kommune eller efter by - som by er Frederiksberg en del af København. Som kommune er de ikke. --Palnatoke 20. jul 2007, 13:08 (CEST)
Jeg er enig med Palnatoke - som by er Frederiksberg en del af København, selvom nogle lokalfanatikere vil påstå det modsatte. Det mener jeg for øvrigt også at fx Hvidovre og Gentofte er, i det tilfælde at man laver en gadekategori for de to kommuner. Er der noget forgjort i at rykke denne kategori ind under "Gader i København" ligesom "Gader i Indre By"? --Kaare Dybvad 20. jul 2007, 14:06 (CEST)
Jeg har rykket den derind for et par timer siden. Vi har desværre næppe vej- og gade-artikler nok til at lave en konsekvent kategoriopdeling med kommuner. --Palnatoke 20. jul 2007, 14:09 (CEST)