Kjella

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Kjella
Luftfoto af Kjella bag fjeldet Heilhornet, foran ses Sørfjorden
Luftfoto af Kjella bag fjeldet Heilhornet, foran ses Sørfjorden
Overblik
Land Norge Norge
Kommuner Bindal
Kommuner (Fylker) Nordland
Område Helgeland
Type fjord
Maks. længde 11 kilometer
Oversigtskort

Kjella (også skrevet Kjelda)[1] er en fjord i Bindal kommune i Nordland fylke i Norge. Fjorden har indløb mellem Oterneset i vest og Holm i øst og går 11 kilometer mod syd til bygden Kjella. Fjorden ligger på østsiden af øen Austra.[2]

Fylkesvej 17 går langs østsiden af fjorden, og ved Holm går der færge videre nordover til Vennesund. Denne færgeforbindelse går helt yderst i Bindalsfjorden. Fylkesvej 802 går langs dele af de indre områder i vest.

Heggbærnæsset stikker mod nord i fjorden på østsiden, og øst for dette går Lysfjorden ind til Bursvikbotn. På den anen side af fjorden ligger bebyggelsen Nordhorsfjord, og her går sidefjorden Horsfjordbotnet mod sydvest. Bebyggelsen Sørhorsfjord ligger på sydsiden af indløbet. Syd for denne bebyggelse går sidefjorden Valen mod sydvest til Bogen. I bunden af Valen går Valastraumen mod sydtil Årsetfjorden.

Inderst i fjorden ligger bebyggelsen Kjella og Heilhornet hotel.

Kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Kjella". Faktaark. Kartverket. Hentet 17. februar 2017.
  2. ^ Kjella på Norgeskart.no fra Statens kartverk
Oversættelse
Oversættelse
Denne artikel eller en tidligere version er helt eller delvist oversat fra den norsksprogede (bokmål) Wikipedia, der er tilgængelig under Creative Commons Kreditering-Deling på samme vilkår 3.0. Se versionshistorik for oplysninger om oprindelig(e) bidragyder(e).
Norsk geografiSpire
Denne artikel om Norges geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi