Klaus L. Axelsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Klaus Langballe Axelsen (født 2. november 1947Frederiksberg) er en forhenværende dansk officer i Flyvevåbnet.

Han er søn af Poul Erik Therkildsen (død 2000) og Grethe Axelsen (død 1976). Axelsen blev pilotuddannet i Flyvevåbnet, avancerede 1979 til kaptajn, 1984 til major, og som oberst blev han i 1990 chef for Flyvestation Aalborg, hvor han var indtil 1993. I 1994 blev Klaus Axelsen udnævnt til generalmajor og chef for Forsvarsstabens Operations- og Driftsstab. Fra 2002 var han chef for Flyvematerielkommandoen og 2004 direktør for Forsvarets Materieltjeneste.

Generalløjtnant Per Ludvigsens reformer af Forsvaret medførte angiveligt, at flere officerer, hvis ansvarsområder ville blive beskåret, forlod Forsvaret i 2006. Først forlod Klaus Axelsen Forsvaret i stedet for at tiltræde som chef med beskårede beføjelser for den nye Forsvarets Materieltjeneste, dernæst gik direktør for Forsvarets Bygningstjeneste Bent Frank af før tid med samme begrundelse som Klaus Axelsen, nemlig at hans organisation ville blive reduceret.[1]

I stedet blev Klaus Axelsen ansat i A.P. Møller - Mærsk i en nyoprettet stilling som chef for Group Health, Safety & Environment med titel af Group Vice President.

Axelsen blev 1. oktober 2004 Kommandør af 1. grad af Dannebrogordenen og bærer også Hæderstegnet for god tjeneste ved Flyvevåbnet og Medaljen for Udmærket Lufttjeneste.

Han bor i Fredensborg, er gift med inspektør Lisbet Hybschmann Axelsen og har tre døtre.

Kilder[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ "Jernnæven", Berlingske.dk, 6. januar 2006.