Knud-Erik Therkelsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Knud-Erik Therkelsen (født 10. december 1953) er generalsekretær for Grænseforeningen og forhenværende højskoleforstander.

Knud-Erik Therkelsen var i perioden 1993 til 2004 den første forstander på Højskolen Østersøen. Den blev indrettet i det tidligere Hotel Hvide Hus ved Aabenraa Fjord. Skolens fokus er det dansk-tyske naboskab og sprogtilegnelse, og i sin egenskab som forstander blev Knud-Erik Therkelsen involveret i det dansk-tyske spørgsmål og i arbejdet med kulturforskelle og -ligheder i grænselandet.

I 2004 udnævntes han til generalsekretær for Grænseforeningen og dannede siden 2005 parløb med foreningens formand, Finn Slumstrup, om at udvikle og lede foreningen under overskriften "For en åben danskhed". Fra 11. maj 2014 blev Mette Bock Grænseforeningens formand; men da hun blev minister, efterfulgtes hun af Jens Andresen.

Knud-Erik Therkelsen er uddannet lærer fra Esbjerg Seminarium og har tidligere arbejdet som højskolelærer på Rønshoved Højskole (1983 til 1992). Han er bosat på Frederiksberg.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]