Spring til indhold

Kommunikationsteori

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Kommunikationsteori er som navnet antyder teori om kommunikation, som regel omhandlende hvordan et budskab kommer fra modtager til afsender. Kommunikationsteorien anvendes bl.a. i reklamebranchen, men naturligvis også mange andre steder. Nogle af de grundlæggende elementer i kommunikationsteorien er:

Kommunikationsstudier

[redigér | rediger kildetekst]

Studiet af kommunikation er nyt set i forhold til de mere etablerede videnskabsretninger som filosofi og sociologi. Studiet af kommunikation inddrager elementer fra en række forskellige retninger inden for videnskaben, heriblandt:

Stilperioder som kommunikationsstudiet bevæger sig i:

Som det tydeligt fremgår så inddrager kommunikationsstudiet meget teori og bygger på det arbejde som er udført gennem hundreder af år i andre videnskabelige grene. Disse kombineres og danner basis for forståelse af de mange forskellige teorier om kommunikation.

Studiet af kommunikation har i mange år kun eksisteret på RUC. Her skal man i dag først gennemføre den Humanistiske basisuddannelse på to år, eller en af de andre basis uddannelser og efterfølgende et år på overbygning. Herefter kan man gå videre og studere i to år til cand.comm.

I år 2001 oprettede Copenhagen Business School en linje HA(kom.) som indeholder studiet af kommunikation og økonomi. Da de første HA(kom.) studerende blev færdige i 2004, oprettedes overbygningen cand.merc.kom.

I år 2011 startede Danmarks Medie- og Journalisthøjskole også en kommunikationsuddannelse[1]. Det er en Professionsbachelor i Kommunikation, og tager 3,5 år

Kildehenvisning

[redigér | rediger kildetekst]
  1. ^ Kommunikationsuddannelsen på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole dmjx.dk