Kool Keith

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Kool Keith
Kool Keith.jpg
Information
Født 19. oktober 1963Rediger på Wikidata
BronxRediger på Wikidata
Oprindelse New York, USA
Genre Hiphop
Aktive år 1988 -

Kool Keith fra kvarteten Ultramagnetic MC's er en af amerikansk hip-hop kunstner. Siden gruppen gik på standby i 1993 har han udviklet teksterne på en række soloalbums.

I de tidlige 80'ere gik Kool Keith sammen med Ced Gee, Tim Dog og Moe Love i det Bronx-baserede Ultramagnetic MC's,. Man skulle dog helt frem til 1988, før de udsendte deres debut Critical Beatdown, der med numre som Ego Trippin og Watch Me Now.

Med Funk Your Head Up fra 1992 begyndte han at blive mere anerkendt.

Efter at have udgivet The Four Horsemen i 1993 gik Ultramagnetic MC's i opløsning. Ced Gee og Moe Love producerede efterfølgende – bl.a. for Tim Dog – mens Kool Keith satsede på en solokarriere. Det kunne man for første gang høre i 1995, hvor han under aliasset Dr. Octagon udsendte et album i selskab med Q-Bert og DJ Shadow.

Under endnu et af sine andre kaldenavne udsendte Kool Keith i 1999 Dr. Doom-albummet First Come, First Served.

Siden hen har Kool Keith udsendt en række albums – nogle af svingende kvalitet.

I 2006 genoplivede han Dr. Octagon-figuren, som ellers var blevet slået ihjel af Dr. Doom, og udsendte The Return of Dr. Octagon, der var en af de få som blev positivt modtaget.

I 2004 blev Ultramagnetic MC's reetableret og tog på turne. I starten af 2007 udsendte gruppen albummet The Best Kept Secret.[1]

Diskografi[redigér | redigér wikikode]

Albums[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]


Denne artikel stammer hovedsagelig fra DR's musikleksikon. Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet helt erstattet af anden tekst, bedes denne skabelon venligst fjernet.