Kvisten

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Kvisten
Overblik
Land Norge Norge
Kommuner Fosnes
Kommuner (Fylker) Trøndelag
Område Nord-Trøndelag
Type fjord
Maks. længde 8 kilometer
Oversigtskort

Kvisten eller Kvistafjorden[1] er en fjordarm af Foldafjorden i Nærøy kommune i Trøndelag fylke i Norge.[2] Fjorden går 8 kilometer mod nordøst til udmundingen af Kvistaelva i bunden af fjorden.[3]

Fjorden har indløb mellem Falskardnesodden i nord og Kitrappan i syd. Vest for Falskardnesodden går Korsnesstraumen nordover til starten af Innerfolda. Lige indenfor indløbet ligger Fugløya med et gammelt landbrug. Bortset fra dette er der ingen bosætninger eller veje langs fjorden. Kvistodden omtrent halvvejs inde i fjorden deler fjorden i to. På sydsiden går Litlkvisten mod øst, mens Storkvisten går mod nordøst til bunden af fjorden. I fjorden ligger Kvistøyan ved udmundingen af Kvistaelva.[4]

Kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Kvisten". Faktaark. Kartverket. Hentet 20. februar 2017.
  2. ^ Kvisten Arkiveret 13. februar 2021 hos Wayback Machine; yr.no
  3. ^ Den Norske los. Bind 4: Farvannsbeskrivelse Statt-Rørvik. Stavanger: Norges sjøkartverk. 1992. s. 302, 313. ISBN 82-90653-09-3.
  4. ^ Kvisten på Norgeskart.no fra Statens kartverk
Oversættelse
Oversættelse
Denne artikel eller en tidligere version er helt eller delvist oversat fra den norsksprogede (bokmål) Wikipedia, der er tilgængelig under Creative Commons Kreditering-Deling på samme vilkår 3.0. Se versionshistorik for oplysninger om oprindelig(e) bidragyder(e).
Norsk geografiSpire
Denne artikel om Norges geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi