Lærerstuderendes Landskreds

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Lærerstuderendes Landskreds organiserer de danske lærerstuderende. Lærerstuderendes Landskreds blev en kreds under Danmarks Lærerforening i forbindelse med en sammenlægning i 1991. De har sekretariat på Vandkunsten i København.

Lærerstuderendes Landskreds' formålsparagraf[redigér | redigér wikikode]

Lærerstuderendes Landskreds er en partipolitisk uafhængig organisation. Organisationens har til formål at varetage medlemmernes undervisningsmæssige, faglige, pædagogiske, politiske, økonomiske og studiesociale interesser, at virke for læreruddannelsens og folkeskolens udvikling samt at sikre studerende indflydelse såvel lokalt som på landsplan.

Organisationen[redigér | redigér wikikode]

Lærerstuderendes Landskreds’ centrale arbejde varetages i dagligdagen af en på årsmøde valgt daglig ledelse, bestående af tre personer; en forperson, en næstperson og en faglig sekretær. Forperson, næstperson og faglig sekretær er frikøbt fra læreruddannelsen i en etårig periode med henblik på at kunne varetage hvervet på fuld tid. Årsmødet finder sted hvert år i den første hele weekend af november. Daglig ledelse kan genopstille til en forpersons-, næstforpersons eller faglig sekretær post én gang og kan dermed sidde i op til to år.

Daglig ledelse varetager den daglige drift af organisationen, herunder driften af organisationens sekretariat med de ansatte ressourcer. Det er tillige daglig ledelse ansvar, i samarbejde med bestyrelsen, at der til enhver tid findes en aktiv LL-klub på hver af landets 15 læreruddannelsessteder.

En LL-klub består af mindst en forperson og en næstperson. I praksis arbejder LL-klubben ofte tæt sammen med uddannelsesstedets studerendes råd. LL-klubben har til opgave at sikre, at de studerende på uddannelsesstederne kender deres rettigheder, og at de politiske emner, der arbejdes med nationalt, bringes til de studerendes kendskab lokalt.

For at sikre, at de studerende på de enkelte uddannelsessteder har indflydelse på organisationens arbejde og politik, har organisationen en central bestyrelse bestående af 8 medlemmer; en repræsentant fra hver professionshøjskole samt formandsskabet. Bestyrelsen træder typisk sammen ni gange om året, ud over at mødes i forskellige decentrale enheder under bestyrelsen.

Lærerstuderendes Landskreds afholder årligt en række arrangementer for sine medlemmer. Blandt andet en kursusweekend i september, kaldet Seminariet, samt lokale opkvalificerende oplæg. Aktive i Lærerstuderendes Landskreds inviteres desuden flere gange årligt til det opkvalificerende arrangementet koLLoni.

Historie[redigér | redigér wikikode]

Lærerstuderendes Landskreds blev oprettet i 1942 og hed dengang Seminarieelevernes Landsråd. I 1964 blev seminarieeleverne til studerende, og navnet blev til Lærerstuderendes landsråd. Lærerstuderendes Landskreds blev i 1991 en selvstændig kreds og fraktion i Danmarks Lærerforening og fik i den forbindelse sit nuværende navn. Med cirka 5500 medlemmer er det per april 2018 den største kreds indenfor lærerforeningen.

Formænd og næstformænd i Lærerstuderendes Landskreds[redigér | redigér wikikode]

År Forperson Næstforperson Faglig Sekretær
21/22 Caroline Holdflod Nørgaard Lina Kofoed Romanini Kim Koch Petersen
20/21 Rasmus Holme Nielsen Lina Kofoed Romanini Kim Koch Petersen
19/20 Rasmus Holme Nielsen Ditte Lundby Jensen
18/19 Jenny Maria Jørgensen Ditte Lundby Jensen
17/18 Jenny Maria Jørgensen Anna Hjortkjær
16/17 Christian Dalby Anna Hjortkjær
15/16 Christian Dalby Morten Kampp Rasmussen
14/15 Jens Bob Bohlbro Morten Kampp Rasmussen
13/14 Jens Bob Bohlbro Mads Bärenholdt
12/13 Tobias Holst Mads Bärenholdt
11/12 Tobias Holst Kasper Nordborg Kiær
10/11 Line Hjarsø Kasper Nordborg Kiær
09/10 Line Hjarsø Mette Rasmussen (senere skiftet navn til Mette Hjorth Olsen)
08/09 Kresten Bang Heinfelt Mette Rasmussen (senere skiftet navn til Mette Hjorth Olsen)
07/08 Kresten Bang Heinfelt Marie Bylov Falgren
06/07 Jakob Andersen Marie Bylov Falgren
05/06 Jakob Andersen Michael Løgtholt Thomsen
04/05 Laust Johan Westtoft Michael Løgtholt Thomsen
03/04 Laust Johan Westtoft Kamille Wind
02/03 Trine Barfod Kamille Wind
01/02 Trine Barfod Søren Ørgård
00/01 Rasmus Møller Søren Ørgård
99/00 Rasmus Møller Jesper Thygesen
98/99 Henrik Hallinger Rikke Vagn Hansen / Jesper Thygesen
97/98 Henrik Hallinger Martin Visby Nielsen
96/97 Hanne Holm Nielsen Martin Visby Nielsen
95/96 Hanne Holm Nielsen Pedro Martinez
94/95 Bendt Wittrock Jespersen Pedro Martinez
93/94 Bendt Wittrock Jespersen Jan Kæmpe
92/93 Peter Hindsgaul Jan Kæmpe
91/92 Peter Hindsgaul Jeppe Jensen

Ekstern henvisning[redigér | redigér wikikode]