Løgnin

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Løgnin
Overblik
Land Norge Norge
Kommuner Namsos og Namdalseid kommuner
Kommuner (Fylker) Trøndelag
Område Nord-Trøndelag
Type fjord
Maks. længde 11 kilometer
Oversigtskort

Løgnin (også kaldt Lygnin og Lyngenfjorden) er en fjordarm af Namsenfjorden i Namsos og Namdalseid kommuner i Trøndelag fylke i Norge.[1][2][3] Fjorden har indløb mellem Stangaråa i vest og Skaftodden i øst, lige vest for Bangsund, og går 11 kilometer mod sydvestr til Sjøåsen i bunden av fjorden.[4]

Gården Altin ligger på vestsiden af fjorden inderst i Altbukta. Lidt længere mod syd ligger gården Gryta på den anden side. Inderst i fjorden ligger Sjøåsen hvor Årgårdselva munder ud i fjorden. Fylkesvej 17 går langs østsiden af fjorden, mens fylkesvej 766 går på vestsiden.

Kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Den Norske los. Bind 4: Farvannsbeskrivelse Statt-Rørvik. Stavanger: Norges sjøkartverk. 1992. s. 303, 308. ISBN 82-90653-09-3.
  2. ^ Løgnin Arkiveret 15. marts 2016 hos Wayback Machine; yr.no
  3. ^ Johan O. Jensen (1993). Trøndelag - sett fra luften. Oslo: Hjemmets bokforl. s. 134. ISBN 82-590-1263-4.
  4. ^ Løgnin på Norgeskart.no fra Statens kartverk
Oversættelse
Oversættelse
Denne artikel eller en tidligere version er helt eller delvist oversat fra den norsksprogede (bokmål) Wikipedia, der er tilgængelig under Creative Commons Kreditering-Deling på samme vilkår 3.0. Se versionshistorik for oplysninger om oprindelig(e) bidragyder(e).
Norsk geografiSpire
Denne artikel om Norges geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi