Lake St. Clair

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Lake St. Clair
Satellitbillede af Lake St. Clair. Øverst Lake Huron med St. Clair-floden og nederst ses Detroit-floden og Lake Erie.
Satellitbillede af Lake St. Clair. Øverst Lake Huron med St. Clair-floden og nederst ses Detroit-floden og Lake Erie.
Overblik
Land Canada, USA
Område Ontario i Canada og Michigan i USA
Tilløb St. Clair-floden
Afløb Detroit-floden
Overfladeareal 1.114 km²
Middeldybde 3,4 m
Maks. dybde 8,2 m
Vandvolumen 3,4 km³
Vandspejlskote 175 m

Lake St. Clair er en sø, der ligger i området med de store søer, men regnes normalt ikke iblandt disse, da den er meget mindre end de øvrige søer. Søen er opkaldt efter Clara af Assisi og ligger mellem Ontario i Canada og Michigan i USA; midten af søen udgør grænsen mellem de to lande. Lake St. Clair er forbundet mod nord med Lake Huron via St. Clair-floden og mod syd med Lake Erie gennem Detroit-floden. Den ligger små ti km nordøst for byen Detroit i Michigan og søsterbyen Windsor i Ontario.

Søen er omkring 42 km lang i nord-sydlig retning samt omkring 39 km i øst-vestlig retning. Den er ikke ret dyb med en gennemsnitlig dybde på 3,4 m og en maksimal naturlig dybde på 6,5 m. Da den indgår i den vigtige transportsøvej mellem de store søer, har man dog udgravet en kanal i søen, der er 8,2 m dyb, så større fartøjer kan passere.

Koordinater: 42°28′N 82°40′V / 42.467°N 82.667°V / 42.467; -82.667

Canadisk geografiSpire
Denne artikel om canadisk geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi
USA's geografiSpire
Denne artikel om USA's geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi