Langfjorden (Loppa)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Langfjorden
(nordsamisk: Stuoravuotna)
Overblik
Land Norge
Kommuner Loppa
Kommuner (Fylker) Troms og Finnmark
Område Vest-Finnmark
Type Fjord
Maks. længde 12 km
Oversigtskort
For alternative betydninger, se Langfjorden. (Se også artikler, som begynder med Langfjorden)

Langfjorden (nordsamisk: Stuoravuotna) er en fjord i Loppa kommune i Troms og Finnmark fylke i Norge. Fjorden har indløb mellem Marøya i vest og Vindholmen i øst, lige syd for bygden Bergsfjord, og går 12 kilometer mod syd til Langfjordhamn i bunden af fjorden. Langfjorden er en fortsættelse af Bergsfjorden, som kommer fra nord, langs østsiden af øen Silda.[1][2]

Fra Bergsfjord går der færge til Sør-Tverrfjord som ligger på vestsiden lidt længere mod syd . På østsiden af fjorden går fjordarmen Nordre Tverrfjorden mod øst. Længere inde i fjorden fra Sør-Tverrfjord er der ingen bebyggelse før den vejløse bygd Langfjordhamn inderst i fjorden. Den inderste del af fjorden bliver på samisk kalst Stuoaravuonbahta.

Øst for den sydlige del af fjorden ligger gletsjeren Øksfjordjøkelen. Mod sydvest ligger den mindre gletsjer Langfjordjøkelen der krydses af grænsen til Troms fylke (Kvænangen kommune).

Kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Langfjorden på Norgeskart.no fra Statens kartverk
  2. ^ Langfjorden på snl.no
Oversættelse
Oversættelse
Denne artikel eller en tidligere version er helt eller delvist oversat fra den norsksprogede (bokmål) Wikipedia, der er tilgængelig under Creative Commons Kreditering-Deling på samme vilkår 3.0. Se versionshistorik for oplysninger om oprindelig(e) bidragyder(e).
Norsk geografiSpire
Denne artikel om Norges geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi