Lauvøyfjorden (Nordmøre)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Lauvøyfjorden
Lauvøyfjorden set fra Atlanterhavsvejen
Lauvøyfjorden set fra Atlanterhavsvejen
Overblik
Land Norge Norge
Kommuner Kristiansund, Averøy, Gjemnes og Eide
Kommuner (Fylker) Møre og Romsdal
Område Nordmøre
Maks. længde 4,5 kilometer
Oversigtskort
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Lauvøyfjorden. (Se også artikler, som begynder med Lauvøyfjorden)

Lauvøyfjorden er en fjord der går langs kommunegrænsen mellem Eide og Averøy kommuner i Møre og Romsdal fylke i Norge. Den ligger på vestsiden af Averøya, og går ca. 4,5 kilometer mod syd, og fortsætter som Kornstadfjorden på sydvestsiden af øen.[1]

Atlanterhavsvejen markerer indløbet til fjorden i nord. Dette vejstykke langs fylkesvej 64 er en kendt turistattraktion, med flere broer som krydser de mange holme og skære i fjorden, helt yderst i havgabet.

Kårvåg ligger ved den østlige ende af Atlanterhavsvejen og i vest ligger Vevang. Ved Tevikholmen i syd går fjorden over i Kornstadfjorden som fortsætter mod sydøst.

Kilder og henvisninger[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Lauvøyfjorden på Norgeskart.no fra Statens kartverk
Oversættelse
Denne artikel eller en tidligere version er helt eller delvist oversat fra den norsksprogede (bokmål) Wikipedia, der er tilgængelig under Creative Commons Kreditering-Deling på samme vilkår 3.0. Se versionshistorik for oplysninger om oprindelig(e) bidragyder(e).