Le Gammeltoft

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Le Gammeltoft
Født 1978 Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Le Gammeltoft (født 1978) er en dansk DJ, iværksætter og radiovært på blandt andet programmerne Smag på P3 (suppleret af Nicholas Kawamura) og Unga BungaDRs P3.[1]

Baggrund og uddannelse[redigér | redigér wikikode]

Le Gammeltoft er uddannet fra Københavns Universitet. Hun er cand.mag. i engelsk samt moderne kultur og kulturformidling.

Karriere[redigér | redigér wikikode]

Ved Dansk Melodi Grand Prix 2011 var hun et ud af fem medlemmer i den jury, der fordelte 50 procent af stemmerne ved den indledende runde.

I 2014 startede Le Gammeltoft sin egen radio, Heartbeats.dk, som i 2015 blev udvidet med et online kultursite. Hun var en periode medejer af baren Bar O, der lå i det indre København.

Awards[redigér | redigér wikikode]

Le Gammeltoft har modtaget priser ved to arrangementer i dj- og klubmiljøet i påsken 2010. Dels Årets Danske Upfront DeeJay, der lægger vægt på hendes evne til at være trendsætter indenfor dj- og club-musik området. Dels har hun fået en pris: Achievement Prisen sammen med dj og radiovært Kjeld Tolstrup for at have fremmet club-musikken ved deres radioprogram 'Unga Bunga' hver fredag. Sammen med Tolstrup ejer hun pladeselskabet Sound Of Copenhagen Records – hvor deres compilation under samme navn udkommer hvert halve år. I 2011 var hun hjælpedommer for Pernille Rosendahl i fjerde sæson af X Factor. Hun var oprindeligt til prøve som den tredje dommer, inden hun i stedet blev hjælpedommer på bootcampen.[2]

  • DDJA Upfront DJ: 2010
  • Club Awards Achievement Prisen: 2010
  • Zulu Awards Årets Radioprogram, Unga Bunga: 2012

Private forhold[redigér | redigér wikikode]

Le fødte en pige 17. april 2012, som har fået navnet Filippa. 15. juli 2016 blev hun mor til endnu en datter, Lilja.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ "Le Gammeltoft". DJBooking.dk. XE Booking. Hentet 2014-11-05. 
  2. ^ "Cutfather fik hendes plads i dommerpanelet". Entertainment. MSN. 2011-02-04. Arkiveret fra originalen 2011-02-08. Hentet 2014-11-05. 
Vista-kdmconfig.pngArtiklen om Le Gammeltoft kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.