Lekafjorden

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Lekafjorden
Overblik
Land Norge Norge
Kommuner Leka og Nærøy
Kommuner (Fylker) Trøndelag
Område Helgeland
Type fjord/sund
Maks. længde 20 kilometer
Oversigtskort

Lekafjorden er en fjord/sund i Leka og Nærøy kommuner i Trøndelag fylke i Norge.[1] [2] Fjorden går 20 kilometer mod nordøst langs østsiden af øen Leka.

I syd starter fjorden som en fortsættelse af Risværfjorden mellem Edøyan i syd og Solsemholmen i nord. Fjorden går først mod øst mellem øen Dolma i syd og Madsøya i nord. Lige øst for Dolma ligger Gulholmen og herfra går Årsetfjorden mod sydøst, mens Lekafjorden drejer mod nordøst på østsiden af Madsøya. Nord for Madsøya ligger Husby. Herfra går det færge over til Sør-GutvikaAustra i øst. Fjorden ender i nord mellem Skeisneset i vest og Stongsholmene i øst.[3]

DS «Europa» forliste her i 1927.[4]

Kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Den Norske los. Bind 5: Farvannsbeskrivelse Rørvik-Lødingen og Andenes. Stavanger: Norges sjøkartverk. 1998. s. 59. ISBN 8290653131.
  2. ^ Lekafjorden Arkiveret 14. marts 2016 hos Wayback Machine; yr.no
  3. ^ Lekafjorden på Norgeskart.no fra Statens kartverk
  4. ^ Johs Furre (1992). Gjennom brått og brann: skipsforlis ved Leka 1701-1944. Espa: Lokalhistorisk forlag. s. 100-101. ISBN 8274040589.
Oversættelse
Oversættelse
Denne artikel eller en tidligere version er helt eller delvist oversat fra den norsksprogede (bokmål) Wikipedia, der er tilgængelig under Creative Commons Kreditering-Deling på samme vilkår 3.0. Se versionshistorik for oplysninger om oprindelig(e) bidragyder(e).
Norsk geografiSpire
Denne artikel om Norges geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi