Leopold og Loeb

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Leopold og Loeb

Bundesarchiv Bild 102-10970, USA, Nathan Leopold in Stateville Penitentiary.jpg

Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Leopold og Loeb egentlig Nathan Freudenthal Leopold, Jr. (19. november 190430. august 1971) og Richard A. Loeb (11. juni 190528. januar 1936) var to amerikanske studenter i Chicago, som i 1924 kidnappede og myrdede den 14-årige millionærsøn Bobby Franks.

Leopold og Loeb havde sat sig for at begå den perfekte forbrydelse og dermed undgå opdagelse. Den 21. maj 1924 narrede de Franks ind i en bil og dræbte ham, hvorpå de gemte liget i en korridor under et jernbanespor. De troede ikke, at nogen ville finde liget, inden de havde fået løsepengene fra Franks` forældre. En person opdagede dog liget temmelig hurtigt, og de tekniske beviser, blandt andet et par briller, forbandt Leopold med stedet. Under politiforhøret brød de begge sammen og erkendte mordet. Ved den efterfølgende retssag idømtes Leopold og Lob begge livstid i fængsel for mordet og yderligere 99 års fængsel for kidnapningen.

I januar 1936 blev Loeb angrebet af en medfange med en barberkniv og døde. Leopold blev sluppet fri i 1958 efter 33 års fængsel. Han emigrerede til Puerto Rico, hvor han i 1971 døde af en blodprop i hjertet.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

USAStub
Denne biografi om en amerikaner er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi