Skeetskydning

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Lerdueskydning)
Spring til navigation Spring til søgning
Område til skeetskydning, Cuxhaven Wilhelmshaven i Tyskland

Skeetskydning eller lerdueskydning er en disciplin inden for skydning, hvor man med et haglgevær skyder efter lerskiver (også kaldet lerduer), der af et mekanisk apparat slynges ud i luften med varierende vinkler. Skeetskydning er en olympisk disciplin, hvor man skyder fem serier à 25 skiver samt yderligree en serie på 25 skiver for de bedste.

Skeetskydning er en international konkurrencedisciplin, der foregår på en bane med to tårne - et højt og et lavt. Der er syv standpladser, som er placeret i en halvmåne, hvor man starter på standplads ét fra venstre og slutter på standplads syv til højre. Derefter rykker man ind mod midten på standplads otte, sammenlagt kommer der 25 duer. der må benyttes ét skud pr. due.

Danmark har gennem årene haft flere internationalt markante skeetskytter, som Kjeld Rasmussen europamester 1975 og OL guldvinder 1980, Benny Seifert verdensmester 1977,Ole Justesen (verdensmester 1979), Ole Riber Rasmussen (sølv ved sommer-OL 1984 og nr. 4 ved sommer-OL 1996), Anders Golding (sølv ved sommer-OL 2012) og Jesper Hansen (verdensmester 2013, europamester 2018).

SportStub
Denne artikel om sport er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.