Leroy Jethro Gibbs

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Leroy Jethro Gibbs
Medvirker i NCIS
Mark Harmon (8 March 2009).jpg
Mark Harmon som spicialagent Gibbs
Information
Første gang set Ice Queen
Spillet af Mark Harmon
Sean Harmon (Som ung)
Kaldenavn Gibbs
Køn Mand
Arbejde Specialagent (NCIS)
Tidligere Gunnery Sergent

Tidligere Finskytte
Familie Jackson Gibbs (far)
Ann Gibbs (mor, død)
Ægtefælle Shannon Gibbs (død)
Diane Sterling (skilt)
Ukendt kvinde (skilt)
Stephanie Flynn (skilt)
Børn Kelly Gibbs (død)

Leroy Jethro Gibbs er en fiktiv person i tv-serien NCIS, portrætteret af den amerikanske skuespiller Mark Harmon.

Leroy Jethro Gibbs er født i Stillwater, Pennsylvania. Hans far hedder Jackson Gibbs (Ralph Waite) og ejer butikken "Stillwater General Store". Gibbs er ansat som Senior Special Agent hos NCIS (tv-serie).

Man møder første gang Gibbs i tv-serien Interne Affærer, hvor han sammen med Anthony DiNozzo efterforsker en forbrydelse. Da er han allerede en NCIS-Special Agent.

Gibbs' motto er Semper Fi, som er et latin udtryk, der betyder "Altid Tro". Den amerikanske marine, hvor Gibbs har en fortid som højtprofileret snigskytte, bruger ligeledes udtrykket.

Ægteskaber, børn og forhold[redigér | redigér wikikode]

Gibbs har været gift 4 gange med: Shannon Gibbs (afdød), Diane (skilt), Ukendt (skilt), Stephanie Flynn (skilt). Han har kun et barn: Kelly Gibbs født d. 1984 død d. 29 februar, 1991. Kelly og Shannon's død har taget hårdt på ham. De blev begge dræbt af en Mexicansk narkohandler, som Gibbs senere dræber.

Gibbs har haft et kærlighedsforhold til tidligere direktør for NCIS's hovedkontor i Washington. Jenny Shepard. Man ved ikke hvornår de havde forholdet, om det var imens han var gift eller hvornår. Jenny Shepard ligner Gibbs' første kone Shannon meget, så det kan måske være efter at hun døde at hun blev en "erstatning" for Shannon. Lige efter Gibbs' hukommelsestab i slutningen af NCIS sæson 3, forveksler Gibbs Jenny med sin tidligere kone. Gibbs mister 15 års hukommelse, men Ziva David får den tilbage, ved at tage hans hånd og slå sig i nakken, som han gør med Anthony DiNozzo og Ziva selv.

Gibbs har et nærmest far/søn forhold og han siger også, at Anthony DiNozzo er den søn han aldrig fik. Det samme Far/datter forhold har han til både Ziva og Abby

Gibbs' hobby er sløjd. Han laver både, og når én er færdig, begynder han forfra med en ny.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]