Letlands ishockeyforbund

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Letlands Ishockeyforbund (lettisk: Latvijas Hokeja federācija) er det nationale ishockeyforbund i Letland, som etableredes i 1930, og som i 1931 blev optaget som medlem hos forløberen til IIHFLigue internationale de hockey sur glace.[1] På grund af Sovjetunionens okkupation af Letland udløb dette medlemskab i 1946. Efter Letland genvandt sin uafhængighed og nyskabelsen af ishockeyforbundet i 1991, blev Letland atter optaget som medlem af IIHF ved IIHF-kongressen i Prag.

På internationalt plan repræsenteres forbundet af Letlands ishockeylandshold, Letlands kvinde-ishockeylandshold samt Letlands junior-ishockeylandshold. Mere end 4.000 ishockeyspillere og 200 dommere er indtil videre blevet licenseret af ishockeyforbundet.[2] Derudover organiserer forbundet Letlands Ishockeyliga, anden- og tredjeligaen samt juniorserierne og kvinde-ishockeyligaen.

Letlands Ishockeyforbund har til dato afholdt ét VM i ishockeyVM i ishockey i 2006 i Riga. Desuden har man afholdt en række junior-VM i ishockey, bl.a. i 2001, 2003 og 2006.

Kildehenvisninger[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ "Latvia" (engelsk). IIHF. Hentet 25. maj 2011. 
  2. ^ "Almanach eishockey international" (engelsk). duisburgweb.de. Hentet 25. maj 2011. 

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

LetlandStub
Denne artikel relateret til Letland er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Artikelstump