Liam Gallagher

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Liam Gallagher
Information
Født William John Paul Gallagher Rediger på Wikidata
21. september 1972 (51 år)
Manchester
Statsborger Storbritannien Rediger på Wikidata
Søskende Noel Gallagher Rediger på Wikidata
Ægtefæller Nicole Appleton (2008-2014),
Patsy Kensit (1997-2001) Rediger på Wikidata
Sprog Engelsk
Genre Britpop, rock
Beskæftigelse Musiker
Medlem af Oasis, Beady Eye Rediger på Wikidata
Pladeselskab Creation Records,
Epic Records,
Beady Eye Recordings,
Big Brother Rediger på Wikidata
Instrumenter
Sang, tamburin
Eksterne henvisninger
Liam Gallaghers hjemmeside Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.
Liam Gallagher til en koncert i San Diego, 2005

Liam Gallagher (født William John Paul Gallagher den 21. september 1972, Longsight, Manchester, England) er en engelsk sanger og forsanger og sangskriver. Han er primært kendt for at have været forsanger i bandet Oasis. I sin tid i Oasis skrev Liam Gallagher en række tekster og sange til bandet, bl.a. Guess God Thinks I'm Abel, Songbird, Little James, Born on a Different Cloud og Love Like Bomb.

Liam Gallagher udviste i sine yngre år ingen stor interesse i musik, udover en periode i midten af firserne, hvor han syntes om rap, såsom Run DMC & Public Enemy. Det var først, da han som 18-årig overværede en velgørenhedskoncert for AIDS og opmærksomheden på klubben, International Two i Manchester, hvor bl.a The Stone Roses spillede. Det var netop The Stone Roses, der vakte hans opmærksomhed. Senere begyndte han at lytte til The Kinks, The Beatles og John Lennon, The Jam, Sex Pistols og T.Rex. Da The Stone Roses var længe om at udsende album nr. 2, besluttede Liam sig for at danne et band, da dette skuffede og frustrede ham. Han fik muligheden for, da skolekammeraten, Paul McGuigan, inviterede Liam med i bandet The Rain som sanger. Han fik bandet til at ændre navnet til "Oasis", opkaldt efter en plakat med bandet Inspiral Carpets, som hang i Noels og Liams fælles værelse. I starten af Oasis' karriere var Liam bandets sangskriver sammen med bandets guitarist, Paul "Bonehead" Arthurs.

Han er berømt for sin excentriske og uberegnelige opførsel, sin karakteristiske måde at synge på samt sin bramfrie indstilling. Selvom hans bror, Noel Gallagher skrev hovedvægten af bandets sange, nåede Liam at bidrage med en række sange.

Trods forskellige meninger om hans krumspring, var Liam en af hovedfigurene i den såkaldte Britpop bevægelse i midten af halvfemserne, og han forbliver en af de mest genkendelige og karismastiske personer i moderne britisk musik.

Liam har haft et forhold til skuespilleren, Patsy Kensit, med hvem han fik barnet, Lennon. De to gik fra hinanden omkring år 2000, og i dag er han forlovet med Nicole Appleton fra All Saints, sammen har de barnet, Gene. Liam har bl.a skrevet sangen Songbird til hans forlovede.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]