Little Mix

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Little Mix
Little Mix 4 (37949025575).jpg
Little Mix performer på The Glory Days Tour i Glasgow, 2017
Information
Oprindelse Storbritannien Storbritannien
Genre Pop, R&B, Hip Hop
Aktive år 2011–nu
Pladeselskab Syco, Columbia Records, Sony Music
Medlemmer Perrie Edwards
Leigh-Anne Pinnock
Jade Thirlwall
Tidligere medlemmer Jesy Nelson
Eksterne henvisninger
http://www.little-mix.com/

Little Mix (tidligere kendt som Rhythmix) er en britisk pigegruppe dannet i 2011, bestående af Perrie Edwards, Leigh-Anne Pinnock og Jade Thirlwall.[1] Oprindeligt var sangerinden Jesy Nelson også en del af gruppen, men forlod gruppen i december 2020 efter mere end ni år. De blev dannet til den ottende sæson af The X Factor, hvor de blev den første gruppe, der vandt i programmets otteårige historie, idet de slog Marcus Collins i finalen. Efter deres sejr underskrev de en kontrakt med Simon Cowells pladeselskab Syco Music, og udgav deres første single, en version af Damien Rices "Cannonball".

Mens de var med i The X Factor, havde de det tidligere N-Dubz-medlem Tulisa Contostavlos som mentor. Perrie, Jesy, Leigh-Anne og Jade havde alle succesfulde auditions som soloartister, men nåede ikke igennem bootcampen. Dommerne valgte at give dem en mere chance i gruppekategorien. Perrie og Jesy blev sat i en gruppe kaldet Faux Pas, mens Jade og Leigh-Anne kom i en gruppe kaldet Orion. Ingen af grupperne kom igennem bootcampen. Herefter blev de fire pige samlet til den endelige gruppe kaldet Rhythmix.

Little Mix der optræder i 2012. Fra venstre til højre: Perrie Edwards, Jesy Nelson, Leigh Anne Pinnock, Jade Thirlwall

De udgav deres debutalbum DNA den 19. november 2012. Albummet kom ind på top 5 i otte lande, inklusiv nummer 2 i England, og nummer 4 på USAs Billboard 200. Det gjorde Little Mix til den første pigegruppe, der er kommet på USAs top 5 over debutalbum siden The Pussycat Dolls. Den 8. november 2013, udgav Little Mix deres andet album Salute.

Diskografi[redigér | redigér wikikode]

Koncertturnéer[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Savage, Mark (20. august 2012). "Little Mix interview: Pop music, X Factor and dog biscuits" (engelsk). BBC News. Hentet 9. januar 2013. 

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

MusikgruppeSpire
Denne artikel om en britisk musikgruppe er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.