Spring til indhold

Logbook of The World

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Logbook of the World (LoTW) er en web-tilgængelig database stillet til rådighed af American Radio Relay League (ARRL) for at kunne yde elektronisk signeret bekræftelse af radiokontakter (QSOs) mellem amatørradiooperatører inkl. danske radioamatører. LoTW startede i 2003.[1]

Disse verificerede kontakter kan anvendes til at få diplomer såsom DXCC. Disse kontaktbekræftelser og diplomer krævede tidligere udveksling af skriftlige QSL-kort og indsendelse til ARRL, en langsom og noget dyr proces.

Der findes en dansk vejledning til LoTW.[2]

Registreringsproces

[redigér | rediger kildetekst]

Brug af LoTW forudsætter at man har fået udstedt et personligt LoTW digitalt certifikat. For at få udstedt certifikatet af LoTW, skal man bevise sin identitet til LoTW. I mange lande er der lokale ARRL/LoTW-repræsentanter (inkl. Danmark), som kan hjælpe med at bevise sin identitet til LoTW.[3]

Alle registerede LoTW-brugere har adgang til sitet: p1k.arrl.org/lotw/. TrustedQSL-software til certifikat-forvaltning og logbogsignéring er tilgængelig via LoTW-information sitet: www.arrl.org/logbook-of-the-world. Softwaren TQSL er tilgængelig på operativsystemerne MS Windows, macOS og Linux.

Programmeringsinformation og kildekode er tilgængelig på trustedqsl.sourceforge.net, 2001-specifikationerne på 2001 design specification Arkiveret 4. marts 2016 hos Wayback Machine.

LoTW-funktioner er indlejret i mange amatørradio log-software pakker,[4] hvilket simplificerer signérings- og upload-processerne.

Kilder/referencer

[redigér | rediger kildetekst]
  1. ^ Mills, Wayne (november 2003). "Introducing Logbook of The World". QST. 87 (10): 46-47.
  2. ^ Kig efter "Dansk LoTW manual": http://oz0j.dk/download/ Arkiveret 3. juli 2017 hos Wayback Machine
  3. ^ arrl.org: DXCC Card Checker Master List
  4. ^ Liste af log-programmer som kan eksportere en fil som kan digitalt signéres af TQSL: lotw.arrl.org: "All of the applications listed below can export a file that can be digitally signed by TQSL"

Eksterne henvisninger

[redigér | rediger kildetekst]