Lone Fønss Schrøder

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Text document with shapes.svgCV
Denne artikel ligner et CV og bør forbedres, så det bliver en encyklopædisk artikel (med neutral synsvinkel, afsnitsinddeling, løbende tekst, interne links o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual.
Lone Fønss Schrøder
Født 2. april 1960Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse ForretningspersonRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Lone Fønss Schrøder (født 2. april 1960) er en af de højest placerede danske kvinder i europæisk erhvervsliv med bestyrelsesposter i Ikea, Volvo og Schneider Electric. Hun er Senior Advisor for Credit Suisse[1] og co-founder af en række digitale teknologiprodukter bl.a. CashWorks og det sociale netværk myhousebook.com [2]. Lone Fønss er forfatter til en række artikler om Large Cap virksomheders digitale strategi udvikling.

Lone Fønss var Senior Vice President i A.P. Møller - Mærsk (1982-2004) hvor hun allerede som 28-årig blev administrerende direktør for luftfartsselskabet Star Air A og var den højest rangerende kvinde i Maersk, hvor hun beklædte en række senior management poster bl.a. som øverste chef for rederiets Bulk og Specialskibsdivision. Hun skabte bl.a. Maersk Global Procurement. Lone Fønss var President og administrerende direktør for verdens største RO/RO rederi, svenske Wallenius Lines AB (2005-2009)[3] og var bestyrelsesformand for norske Kværner ASA , under selskabets succesfulde rekonstruktion [4]. Hun er stadig tilknyttet Aker gruppen. Lone Fønss er formand for det udvalg, der skal revidere byggeriets aftalesystem (AB-systemet)[5]

  • Bestyrelsesformand for Audit Commitee i Volvo Car Corporation [6]
  • Senior Advisor Credit Suisse
  • Vice chairman Akastor [7], bestyrelsesmedlem i det canadiske rederi CSL og bestyrelses- og audit committee medlem i INGKA BV (Ikea [8]).

Lone Fønss er svensk gift.

Eksterne kilder/henvisninger[redigér | redigér wikikode]