Louis Jensen (maler)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Gnome globe current event.svgDenne artikel eller dette afsnit er forældet
Se artiklens diskussionsside eller historik.
Kopieret tekst fra gammelt opslagsværk, og det er rimeligt at formode at der findes nyere viden om emnet. Hvis teksten er opdateret, kan denne skabelon fjernes.
Clockimportant.svg
Louis Jensen

Louis Jensen by H.J. Barby.jpg

Personlig information
Født 15. august 1858Rediger på Wikidata
KøbenhavnRediger på Wikidata
Død 21. maj 1908 (49 år)Rediger på Wikidata
FrederiksbergRediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Elev af Carl LocherRediger på Wikidata
Beskæftigelse Kunstmaler, kunstnerRediger på Wikidata
Arbejdssted DordrechtRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Isak Louis Napoleon Jensen (15. august 1858 i København21. maj 1908Frederiksberg) var en dansk maler.

Louis Jensen er søn af købmand Fritz Peter Edvard Jensen (1815-1878) og Julie født Bloch (1814 – 1887). Efter endt skolegang sattes han i malerlære, kom ved nytår 1876 ind på Kunstakademiet og blev i 1880 elev af Modelskolen. Allerede i 1879 udstillede han et mindre billede på decemberudstillingen, men blev først fra 1881 udstiller ved Akademiets forårsudstillinger. Da han vakte opmærksomhed dels ved landskabsbilleder, dels ved billeder med arkitektoniske motiver, fik han allerede i 1884 en mindre understøttelse fra Den Hielmstierne-Rosencroneske Stiftelse og i 1885 en rejseunderstøttelse til indlandet fra Akademiet. I 1888-89 foretog han en længere udenlandsrejse, hvortil han i 1889 fik en understøttelse. En ny rejseunderstøttelse fik han i 1892 til en studierejse, navnlig til Venedig. Flere gengivelser herfra bærer vidne om hans studium, et af dem købtes af Kunstforeningen. Han ægtede i 1890 Marie Brorson, datter af korpslæge Christian Sophus Brorson (1829-1884) og Ida Vilhelmine født Haslund.

Louis Jensen, Parti fra Havnen ved Dordrecht, 1895Denne artikel bygger hovedsagelig på biografi(er) af Philip Weilbach i 1. udgave af Dansk Biografisk Leksikon, 8. bind, side 414,udgivet af C.F. Bricka, Gyldendal (1887–1905).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.

Når en omskrivning af teksten til mere nutidig sprog, og wikificeringen er foretaget, skal der anføres en reference med henvisning til forfatteren og den relevante udgave af DBL, jf. stilmanualen, dette angives som f.x:
{{Kilde |forfatter=Navn |titel=Efternavn, Fornavn |url=http://runeberg.org/dbl/... |work=[[Dansk Biografisk Leksikon]] |udgave=1 |bind=I til XIX |side=xxx |besøgsdato=dags dato}}
og herefter indsættelse af [[Kategori:Artikler fra 1. udgave af Dansk biografisk leksikon]] i stedet for DBL-skabelonen.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]