Luther Blissett

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jump to navigation Jump to search

Luther Loide Blissett (født 1. februar 1958 i Falmouth, Jamaica) er en tidligere professionel jamaicansk/engelsk fodboldspiller og fodboldtræner. Blissett spillede som angriber for fodboldklubber såsom engelske Watford F.C., italienske AC Milan og det engelske fodboldlandshold i 1980'erne.

Blissett var en af de første sorte fodboldspillere til at spille for England og scorede et hattrick i hans første fulde landskamp, der var en 9-0 sejr over Luxembourgs fodboldlandshold. Dette gjorde ham til den første fodboldspiller til at score et hattrick for det engelske landshold. Blissett formåede sidenhen ikke at score i en landshold, hvilket gav aviserne til at give ham øgenavnet Luther Missitt.

Blissett har sidenhen lagt navn til et "multipel-navn" eller kollektivt pseudonym, som er blevet brugt af især italienske kunstnere siden 1994.[1][2] Luther Blissett har skrevet en bestseller ved navn Q (publiceret i 1999, første gang i Italien), har deltaget i Biennalen i Venedig og har manipuleret massemedierne ved flere lejligheder i håb om at afsløre deres svindel eller sætte vigtige sager i deres søgelys.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ (på engelsk)Sport: Football Luther Blisset - anarchist hero. BBC News. 9. marts 1999. 
  2. ^ James Wright (2. juli 2003). Englishmen Abroad: Luther Blissett. thefa.com. 

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Fodbold Stub
Denne biografi om en fodboldspiller er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi
Forfatter Stub
Denne forfatterbiografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi