Luther Blissett

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Luther Blissett
Født 1. februar 1958 (66 år) Rediger på Wikidata
Falmouth, Jamaica Rediger på Wikidata
Højde 180 cm Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Fodboldtræner, fodboldspiller Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Luther Loide Blissett (født 1. februar 1958 i Falmouth, Jamaica) er en tidligere professionel jamaicansk/engelsk fodboldspiller og fodboldtræner. Blissett spillede som angriber for fodboldklubber såsom engelske Watford F.C., italienske AC Milan og det engelske fodboldlandshold i 1980'erne.

Blissett var en af de første sorte fodboldspillere til at spille for England og scorede et hattrick i hans første fulde landskamp, der var en 9-0 sejr over Luxembourgs fodboldlandshold. Dette gjorde ham til den første fodboldspiller til at score et hattrick for det engelske landshold. Blissett formåede sidenhen ikke at score i en landshold, hvilket gav aviserne til at give ham øgenavnet Luther Missitt.

Blissett har sidenhen lagt navn til et "multipel-navn" eller kollektivt pseudonym, som er blevet brugt af især italienske kunstnere siden 1994.[1][2] Luther Blissett har skrevet en bestseller ved navn Q (publiceret i 1999, første gang i Italien), har deltaget i Biennalen i Venedig og har manipuleret massemedierne ved flere lejligheder i håb om at afsløre deres svindel eller sætte vigtige sager i deres søgelys.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Sport: Football Luther Blisset - anarchist hero" (engelsk). BBC News. 9. marts 1999.
  2. ^ James Wright (2. juli 2003). "Englishmen Abroad: Luther Blissett". thefa.com.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

FodboldSpire
Denne biografi om en engelsk fodboldspiller er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi
ForfatterSpire
Denne forfatterbiografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi