Mørsvikfjorden

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Mørsvikfjorden
(lulesamisk: Murgosvuodna)
Mørsvikfjorden set fra Kobbskaret
Mørsvikfjorden set fra Kobbskaret
Overblik
Land Norge Norge
Kommuner Sørfold og Steigen
Kommuner (Fylker) Nordland
Område Vestfjorden, Salten
Type fjord
Maks. længde 22 km
Oversigtskort

Mørsvikfjorden (lulesamisk: Murgosvuodna) er navnet på den indre del af Nordfolda, eller den del som går fra Ørnesodden i nord og Stavnes i syd i Steigen kommune og videre mod sydøst til fjordbunden i Sildhopen i Mørsvikbotn i Sørfold kommune i Nordland fylke i Norge. Kommunegrænsen går omtrent midtvejs i fjorden.[1]

Mørsvikfjorden er omgivet af fjelde som når omkring tusind meters højde; Hopfjellet, Ånderbakkstindan og Mørsviktinden langs nordkysten og tinderne på halvøen Stábánjárgga langs sydkysten. De 2,3 kilometer af fjorden som ligger indenfor Mørsvikneset, omtales som Mørsvikbotn.

Den eneste bebyggelse af betydning er Mørsvikbotnbygderne langs Europavej E6 inderst i fjorden. Med undtagelse af en lokal vej fra Tømmerneset til Hopen ved Hopvatnet er fjorden vejløs med en spredt gårdbebyggelse langs kysten.

Kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Mørsvikfjorden på Norgeskart.no fra Statens kartverk
Oversættelse
Oversættelse
Denne artikel eller en tidligere version er helt eller delvist oversat fra den norsksprogede (bokmål) Wikipedia, der er tilgængelig under Creative Commons Kreditering-Deling på samme vilkår 3.0. Se versionshistorik for oplysninger om oprindelig(e) bidragyder(e).
Norsk geografiSpire
Denne artikel om Norges geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi