Magdalena Neuner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Magdalena Neuner (i 2011).jpg
Magdalena Neuner i Trondhjem 2009

Magdalena Neuner (født 9. Februar 1987 i Wallgau nær Garmisch-Partenkirchen (Tyskland)) er en, ikke længre aktiv, tysk skiskytte. Hun har vundet to OL-guldmedaljer og i VM-sammenhæng er hun den mest vindende kvindelige skiskytte nogensinde med tolv guldmedaljer. Som 21-årig, blev hun den yngste nogensinde i det Internationale skiskydningsforbund (IBU)s historie til at vinde den samlede World Cup, som hun i alt har vundet tre gange, bl.a. på baggrund af 63 podiepladser gennem karieren, heraf 34 sejre. Neuner er nr. to på listen over skiskytter der har vundet den samlede World Cup flest gange, kun overgået af svenske Magdalena Forsberg med seks sejre, og de to er de eneste der har vundet den titel mere end to gange. Hun stoppede som professionel skiskytte ved sæsonafslutningen i marts 2012. Både svenske Magdalena Forsberg og en anden stor tysk skiskytte Martina Beck var Neuners forbilleder i barndoms- og ungdomsårene.

Magdalena Neuner er den næstældste af fire søskende og startede med at dyrke skiskydning som otteårig, og har også vundet fem junior verdensmesterskaber. Neuner har været valgt til årets sportskvinde i Tyskland tre gange (2007, 2011, 2012).

Neuner var den absolut hurtigste i løjpen i de år hun deltog, men var til gengæld ikke den bedste i skydningen. Hun blev dog mere stabil med årene og endte med en samlet træfprocent på 78%.[1]

Se også[redigér | redigér wikikode]

Kilder[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

SportSpire
Denne biografi om en tysk sportsudøver er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi