Manglerud Star Ishockey

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Manglerud Star Ishockey ofte forkortet ' MS ' (grundlagt i 1913 som 'Sportsklubben Star' ) er en norsk ishockeyklub fra Manglerud i Oslo . Hele klubben spiller i Manglerudhallen, populært kaldet «Garasjen». De spiller nu i Fjordkraftligaen, tidligere Get-ligaen, efter at Trondheim-klubben Rosenborg IHK ikke fik licens til sæsonen 2013-2014.

Eliteinvestering i MS har ikke et meget stort budget og fokuserer på sin egen afdeling. Elite-ligateamet for MS er en næsten "helnorsk" stald med 26 nordmænd, 1 svensk statsborger og 1 amerikansk statsborger. Eliteligas holdets gennemsnitsalder er 26 år (efterår 2020)


Spillernumre 2020/21[redigér | rediger kildetekst]

Målmænd[redigér | rediger kildetekst]

& nbsp;

Backer[redigér | rediger kildetekst]

& nbsp;

Løbere[redigér | rediger kildetekst]

& nbsp;

Historie[redigér | rediger kildetekst]

MS fik ikke hockey på programmet før i slutningen af 60'erne, men på trods af at det ville tage et par år, før du fik din egen hall på Manglerud, stod MS ud tidligt. Selv i gamle dage var det i yngre klasser, at man først gjorde sig bemærket. MS sikrede sig flere NM-guld i småbørn og juniorklasser, før første hold som en naturlig konsekvens fandt vej op i topserien i 1973.

Klubfarverne var oprindeligt grønne og hvide, men Per «Kaka» Karlsen bestilte gule og grønne dragter, da de rykkede op til topserien i 1973. Allerede anden sæson i 1. division modtog MS sølvmedaljer i serien. MS blev til sidst den evige andenplads i ligakampen, men i NM ville holdet til sidst lykkes at gå helt op til toppen. I modsætning til i dag blev der ikke spillet semifinaler og finaler. I stedet havde de en slutspilserie med de seks bedste hold fra 1. division. Her gik MS til toppen foran Hasle-Løren Idrettslag og Frisk Asker for at blive Norsk mester i 1977 og 1978, og er Idrettslaget Manglerud Star 's stolthed. Efter introduktionen af cupkampe med semifinaler og finaler i NM har MS kun været i finalen en gang. Det skete i 1982, men så var der et tab mod Vålerengen. I 1997 var der et tab mod den samme modstander i kvartfinalen, og siden da har MS ikke været i semifinalen, selvom de har været meget tæt ved flere lejligheder. [1]

Forskellige samarbejdsforsøg[redigér | rediger kildetekst]

Oslo hockey[redigér | rediger kildetekst]

I sæsonen 1989/90 indgik Manglerud Star og Furuset Ishockey et samarbejde på A-hold niveau, der blev kaldt "Oslo hockey". Dette var en sportslig succes, hvor eliteholdet Furuset blev norsk mestre, og landmandsholdet MS fik en bedre bordposition end i mange år. Det var også i Manglerud Star denne sæson, at Geir Myhre havde sin debut som træner. Samarbejdet med Furuset varede kun en sæson.

LM-90[redigér | rediger kildetekst]

I sæsonen 1990/91 tog A-holdet fra Manglerud Star navnet "LM-90", efter at Lambertseter Hockeyklub blev slået sammen til Manglerud Star. I sæsonen 1991/92 var Manglerud-stjernen et landmandshold for Vålerenga Ishockey og spillede i 1. division. Sæsonen 93/94 var Manglerud Star igen tilbage i eliteserien under sit eget navn, i sine egne farver og uden samarbejde med en anden klub.

Spektrumflyers[redigér | rediger kildetekst]

I sæsonerne 94/95 og 95/96 "lånte" Manglerud stjerne ud af elite-ligaen til den store investering Spektrum Flyers. Dette var ikke en stor sportslig succes for Manglerud-stjernen, så fra sæsonen 96/97 blev det igen besluttet at investere i deres egen indsats.

Referanser[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ -MS-tok-b% C3% B8tta Manglerud stjerne (Webside ikke længere tilgængelig)

Eksterne links[redigér | rediger kildetekst]