Mark Speight

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Mark Speight

Mark Speight.jpg

Personlig information
Født 6. august 1965Rediger på Wikidata
SeisdonRediger på Wikidata
Død 7. april 2008 (42 år)Rediger på Wikidata
City of WestminsterRediger på Wikidata
Dødsårsag HængningRediger på Wikidata
Gravsted West MidlandsRediger på Wikidata
Ægtefælle Natasha CollinsRediger på Wikidata
Partner Natasha Collins (2005-2008)Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Uddannelses­sted Tettenhall CollegeRediger på Wikidata
Beskæftigelse Tv-værtRediger på Wikidata
Arbejdsgiver BBCRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Mark Warwick Fordham Speight (6. august 19657. april 2008) var en engelsk TV-vært, bedst kendt for at være vært på børne programmet SMart. Speight voksede op i Tettenhall, Wolverhampton, og forlod skolen i en alder af 16 for at blive tegnefilms tegner. Han fik en uddannelse indenfor kunst og grafisk design. Mens han arbejde som set dekoratør, hørte Speight om et job indenfor et nyt børne TV program. Speight havde en successfuld tv-prøve og blev den nye vært på programet SMart, og var vært for showet i 14 år.

Speight var også vært på See It Saw It, hvor han mødte sin forlovede Natasha Collins. Han tog del i direkte shows, såsom Rolf on Art og hans egen Speight of the Art projekter for børn. Han var involveret i megen velgørenhedsarbejde.

I januar 2008, fandt Speight liget af Collins i badekarret i deres lejlighed. Han blev arresteret under mistanke for hendes mord, men blev aldrig officielt anklaget. Det viste sig senere at Collins døde af en overdosis af narkotika og af brandskader fra det varme vand. I april, blev Speight rapporteret forsvundet og han begik selvmord ved hængning tæt ved Londons Paddington Station et par dage senere; to selvmordsbreve blev fundet, der beskrev hvordan han ikke kunne leve uden Collins.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]