Matisyahu

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Matisyahu
MatisyahuPressShotOfficial.jpg
Information
Født 30. juni 1979 (42 år) Rediger på Wikidata
West Chester Rediger på Wikidata
Oprindelse U.S.A.
Genre World
Aktive år 2004 -
Eksterne henvisninger
matisyahuworld.com/

Matisyahu er Matthew Paul Millers (født 30. juni 1979) hebraiske kunstnernavn. Matisyahu er en populær amerikansk-jødisk reggae- og hiphopkunstner.

Da Matisyahu udkom med sit første album i 2004, troede folk at det var en joke. Han fusionerer ortodoks jødedom med traditionel dancehall, synkoperede afrikanske rytmer, akustisk guitar og tilbagelænede dubs serveret med et dragende og sublimt rytmisk flow.

Han er opdraget traditionelt jødisk, som han i sine tidlige teenageår gjorde modstand imod. Men som 14-årig vendte han alligevel tilbage til jødedommen, og snart derefter tog han til Israel for at lære om sin kulturelle baggrund.

I sine highschool år startede kærligheden for hiphop og reggae, og han begyndte at rappe og toaste. Langsomt fattede han større og større sympati for en bestemt sekt indenfor jødedommen og skiftede navn til Matisyahu, som er det hebraiske navn for Matthew. Dette blev udgangspunktet for det åndelige univers, hvorfra han skriver sine sange.

Diskografi[redigér | rediger kildetekst]

Album[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]


Referencer[redigér | rediger kildetekst]


Denne artikel stammer hovedsagelig fra DR's musikleksikon. Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet helt erstattet af anden tekst, bedes denne skabelon venligst fjernet.