Medicare

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Medicare (sammensat af de engelske ord medical care, som betyder medicinsk pleje eller lægehjælp) er et nationalt program for sundhedsforsikring i USA, som blev startet i 1966 og i dag administreres af Centers for Medicare and Medicaid Services (CMS).[1] Programmet yder primært sundhedsforsikringer til amerikanere i alderen 65 år og ældre, men omfatter ligeledes yngre personer med et handicap.

I 2019 ydede Medicare-programmet sundhedsforsikring til knap 60 millioner amerikanere, heraf ca. 52 millioner ældre personer og ca. 8 millioner yngre personer. Medicare-programmet dækker ikke alle sundhedsomkostningerne for de indskrevne personer. Her er det blevet estimeret, at Medicare som udgangspunkt dækker ca. halvdelen af sundhedsomkostninger relateret til en typisk person indskrevet i ordningen, mens de resterende udgifter typisk dækkes ved, at folk tegner private sundhedsforsikringer og/eller tilslutter sig en mere omfattende Medicare-ordning.

Kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Officielt wedbsted hentet 11. oktober 2020
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.