Melchior Schildt

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Melchior Schildts variationer over Paduana Lachrimae
Manuskript på Det Kongelige Bibliotek

Melchior Schildt (1592 eller 1593 i Hannover18. maj 1667 samme sted) var en tysk komponist og organist af den nordtyske orgelskole.

Schildt var elev af Jan Pieterszoon Sweelinck i Amsterdam; 1623-26 var han organist i Wolfenbüttel og efter 1629 indtil sin død var han i Hannover. De mellemliggende år (1626-29) havde han tjeneste hos Christian IV af Danmark som lærer for de kongelige børn på Dalum. Han har efterladt sig kun få, men værdifulde kompositioner for orgel og for klaver, deriblandt manuskript på Det Kongelige Bibliotek i København.

Kilde[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

  • "Skatte i Det Kongelige Bibliotek", blandt andet med Schildts variationer over Paduana Lachrimae som er bygget over et værk af lutenisten John Dowland, der var en af de kendteste komponister ved det datidige danske hof. Dowland brugte den selv i flere udgivelser, og den var også populær ude omkring i Europa.


Denne artikel stammer hovedsagelig fra Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet erstattet af anden tekst – eller redigeret således at den er på nutidssprog og tillige wikificeret – fjern da venligst skabelonen og erstat den med et
dybt link til Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930) som kilde, og indsæt [[Kategori:Salmonsens]] i stedet for Salmonsens-skabelonen.
Komponister Stub
Denne biografi om en komponist er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi
Organist Stub
Denne biografi om en organist er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi