Metal Cup 2016-17

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Metal Cup
Sæson 2016-17
Sæson nr. 25
Mester Rungsted Seier Capital
Andenplads Aalborg Pirates
Antal hold 12
Kampe spillet 17
Totalt antal mål 76 (4,47 pr. kamp)
Topscorer Jon Palmebjörk, Rungsted
11 point (1 mål, 10 assists)
Tilskuergennemsnit 1.387 tilskuere pr. kamp
Metal Cup

Metal Cup 2016-17 var den 25. udgave af den danske pokalturnering i ishockey for mandlige klubhold, og turneringen blev arrangeret af Danmarks Ishockey Union. Turneringens navn refererede til dens sponsor, Dansk Metal.

Turneringen blev vundet af Rungsted Seier Capital, som i finalen besejrede Aalborg Pirates med 3-0 på hjemmebane i Hørsholm Skøjtehal. Det var fjerde gang, at en eliteoverbygning på Rungsted IK vandt pokalturneringen, men det var første gang, at holdet vandt en titel under navnet Rungsted Seier Capital. Nordsjællænderne afgjorde kampen tidligt i første periode, da de scorede på deres to første powerplays, mens Pirates på trods af flere overtalsperioder ikke formåede at passere hjemmeholdets finske målmand, Tuomas Tarkki, som blev kåret som pokalfighter, og så kunne Nikolaj Rosenthal et sekund før tid lukke og slukke med sin scoring til 3-0 i tomt mål.[1]

I begyndelsen af anden periode i finalen satte hjemmeholdets Morten Green en voldsom tackling på nordjydernes Alexander Collberg, som af kampens dommere blev takseret til en game misconduct for tackling til hovedet,[2] men som af Danmarks Ishockey Unions disciplinærudvalg efterfølgende blev vurderet som en ren kropstackling, og som derfor ikke medførte karantæne til Rungsted-spilleren.[3] Til gengæld pådrog Collberg sig en svær hjernerystelse, der gav anledning til bekymring for hans fortsatte karriere.[4]

Format[redigér | redigér wikikode]

Turneringen havde deltagelse af 12 hold:

De fire semifinalister fra Metal Ligaen 2015-16, Esbjerg Energy, Herning Blue Fox, Frederikshavn White Hawks og SønderjyskE Ishockey, var direkte kvalificeret til kvartfinalerne, mens de otte øvrige hold i første runde spillede om de sidste fire kvartfinalepladser.

Resultater[redigér | redigér wikikode]

Første runde[redigér | redigér wikikode]

I første runde spillede de otte lavest rangerende hold om fire pladser i kvartfinalerne. De fire hold blev ved lodtrækning parret i fire opgør, der blev afgjort i én kamp.

Dato Kamp Res. Perioder Tilsk.
9. september Aalborg PiratesOdense Bulldogs 3–2 0-0, 2-1, 1-1 1.221
Gentofte StarsRødovre Mighty Bulls 1–3 1-1, 0-1, 0-1 275
Hvidovre FightersHerlev Eagles 2–3 OT 0-0, 1-1, 1-1, 0-1 700
10. september Amager IslandersRungsted Seier Capital 0–8 0-1, 0-2, 0-5 482

Kvartfinaler[redigér | redigér wikikode]

I kvartfinalerne spillede de fire vindere fra 1. runde sammen med de fire hold, der sidder over i 1. runde, om fire pladser i semifinalerne. De otte hold blev parret i fire opgør, der blev afgjort over to kampe (ude og hjemme).

Semifinaler[redigér | redigér wikikode]

I semifinalerne spillede de fire vindere fra kvartfinalerne om to pladser i finalen. De fire hold blev parret i to opgør, der blev afgjort over to kampe (ude og hjemme).

Finale[redigér | redigér wikikode]

Finalen blev afgjort i én kamp, der blev spiller i Hørsholm, eftersom Rungsted Seier Capital var det bedst placerede af de to finalehold i Metal Ligaen 2015-16.

Dato Kl. Kamp Res. Perioder Tilsk.
26. februar 19:00 Rungsted Seier CapitalAalborg Pirates 3–0 2-0, 0-0, 1-0 2.452

Se også[redigér | redigér wikikode]

Kilder / eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Noter[redigér | redigér wikikode]