Michael Austin

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Stop hand nuvola.svgDenne side er foreslået omskrevet
– da en skribent har vurderet at indholdet ser ud til at være skrevet af en person, der må formodes ikke at kunne holde et neutralt synspunkt i sin vurdering af artiklens indhold og/eller relevans. Læs mere om hvilke typer af artikler, du normalt skal afholde dig fra at skrive, i Wikipedia:Selvbiografier § Typer af selvbiografier.
Broom icon.svgFormatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

Michael Austin (født d. 16. marts 1941) er en engelsk organist og cembalist.

Han er uddannet ved Royal Academy of Music i London og senere hos Lionel Rogg i Geneve. Han har taget "Organist Recital Diploma", en LRAM og FRCO og af hans ansættelser som organist i England kan bl.a. nævnes Wimborne Minster fra 1967-1971. Fra 1969-1977 var han professor ved Royal Academy of Music i London.

I 1977 flyttede Michael Austin til Danmark, hvor han først var ansat 2 år som organist ved Frederikssund Kirke. I 1979 blev han ansat ved Skt. Markus Kirke i Aalborg, hvor han grundlagde Skt. Markus Kirkes Kor. I 2010 forlod han sin stilling ved Skt. Markus Kirke for at hellige sig sin koncertvirksomhed.

I sine 31 år ved Skt. Markus Kirke optrådte han selv som solist i "Orgelcyklus"-serien, som han startede for at promovere orgelmusik til koncertgængere, og han var koncertarrangør af kirkens 25-30 årlige koncerter. Hans orgelkoncerter, korkoncerter og de årlige internationale festivalkoncerter med kendte solister og ensembler gjorde kirken til et centrum for klassisk musik i landsdelen. Som kordirigent satte Michael Austin sit præg også på dansk kirkemusik. Med rod i sin engelske baggrund indførte han den karakteristiske "anglican chant" (dvs. engelsk fremførelse af Davids salmer)på dansk, og Skt. Markus Kirkes Kor blev landskendt for opførelser af disse foruden anden engelsk kirkemusik, ofte sunget på dansk, men i den engelske stil.

Michael Austin har en international koncertkarriere med koncerter i Europa foruden Rusland og Australien. Han har lavet flere indspilninger, også for radio og tv.