Microsoft Azure

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Microsoft Azure (eller kortere Azure; indtil 25. marts 2014 betegnet som Windows Azure) er en cloud computingplatform og infrastruktur, der er skabt af Microsoft. Azure kom på markedet 1. februar 2010 og understøttes bl.a. af Umbraco. Azure er designet til levering af software, service og tjenesteydelser via internettet. Brugerne kan modtage for eksempel SaaS (Software as a Service), PaaS (Platform as a Service) og IaaS (Infrastructure as a Service).

Azures platform er en væsentlig del af Microsofts strategi for Cloudbaserede ydelser fra Microsoft Online Services. Platformen består af forskellige on-demand tjenester, som har Microsofts datacenter som vært. Microsoft har offentliggjort planer om, at en Azure Platform betegnet Appliance skal kunne anvendes i datacentre, som anvender andre leverandører end Microsoft, fx HP, Dell, Fujitsu og eBay.


Ekstern henvisning[redigér | rediger kildetekst]

ProgrammeringSpire
Denne artikel om datalogi eller et datalogi-relateret emne er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.